Gå til innhold

Tar hardisker skade av 110 volt kaboom rød knapp


N*E*R*D

Anbefalte innlegg

Hvis Bad Sectors er eneste feil, så har du ikke skylden. På splitter nye disker så settes det av plass til bad sectors. Dette er plass som du ikke får brukt til noe. Dersom noen sektorer er defekte så vil hardware i disken merke disse som bad. Data som normalt skulle vært lagret her vil bli lagret på reserve-sektorer. Operativsystemet vil ikke se disse. Når disken har flere defekte sektorer enn det som ble satt av som reserve-sektorer fra fabrikken, dukker det opp bad sectors i Scandisk. Da er det veldig mye feil på disken. Det finnes programvare som kan vise hva som er lagret i harddiskens hardware. S.M.A.R.T. inneholder informasjonen om bad-sectors. Data som er lagret i S.M.A.R.T. er ikke lagret på harddiskens plater, men ligger på brikkene på kretskortet. Dette kan endres (eller skades) av volt-bryteren. Kan derfor være lagret at disken har bad-sectors uten å faktisk ha det. Det er mulig å slette bad-sector-info i S.M.A.R.T. registeret, og deretter sjekke disken. Hvis platene i disken er fysisk skadet, så skyldes dette ikke volt-bryteren. Det går ikke strøm til/fra platene i disken. Ytterst på lese/skrivehodet sitter det en elektromagnet. Kun store overspenninger kan medføre at elektromagneten blir kraftig nok til å skade platene. I dette tilfellet vil også kretskortet bli svidd. Bad-sectors går normalt på garanti. Western Digital og IBM har 3 års garanti. Hvis disken er 2 måneder gammel vil jeg tippe på en produksjonsfeil. Når en disk blir lav-nivå formattert hos produsenten, så vil eventuelle bad-sectors bli lagret i S.M.A.R.T. Hvis det ikke er mange av dem, så blir disken solgt som ny og feilfri. Scandisk finner da ingen bad-sectors og forbrukeren er fornøyd. Volt-bryteren kan skade komponenter, men jeg har selv ikke sett noen skadde komponenter som følge av dette. Har sett flere PC'er som er "drept" på denne måten. Har også sett en PC som er skadd av lynnedslag via strømnettet. PSU! Var helt sota innvendig, men resten av PC'en var OK. Jeg mener at han selv bør levere inn disken til forhandler. Kreve garanti og få ny. Dette er ikke noe som du behøver tenke på. Er disken derimot helt død (dvs. PC finner ikke disk), så mener jeg at feilen er din.

 

[ Denne Melding var redigert av: olapirat på 2002-03-20 03:52 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


On 2002-02-12 22:55, N*E*R*D skrev:

nei det er hans hd


jeg kan spørre om å teste denn


det er ikke lenge siden han kjøpte den


reklamasjon??


det er lov å prøve



garanti? min venn i klassen hadde samme problemet =] Dei som reparerte den sa dei ikkje visste kva som hadde skjett men dei trudde det hann lynt i pc'en...:smile: bruk samme unnskylding?

Lenke til kommentar

har endå noe legge til:

 

HD'ene er 2måner, då HAR DEI GARANTERT GARANTI =]

Viss du/mora di kjøper nye HD'er til han, skal du garantert ha dei gamle. Det er jo berre logisk. Viss han har kasta dei -hass sitt problem. Du fekk jo aldri sjekke dei? han kan jo lyge rett fram før dei. Du spurde mange ganger også etter det jeg forstår...han prøver rett og slett å luke frå dei penger på tort og svi eller kva det heiter ...min konklusjon: ikkje betal ein dritt, for du for sjekka om gamle hd'ane er SKADA eller ikkje. Viss skada gjer du enten at du sender inn til WD og får garanti på dei, skulle vere null problem. Eller du kjøper nye til han og tar dei gamle og bruker garantien til deg selv.

Enkelt og greit etter min opplysning.Du tuklet noe med du ikkje skulle,men etter alt eg har lese har han vore ein snik og luring og vill ikkje ein gong la deg prøve å teste hd'ene. Ligner meir og meir på ein "U|T®@ |33t w@nn@b33" etter det eg leser.

Lenke til kommentar

Jeg måtte betale ellers hadde jeg blitt utstøtt :sad:

 

først sa han den virker ikke uansett

 

så sa han sensetiv info

 

så kasta han den

 

han hadde testa på dell datan så kasta han denn

 

så prøvda han den på sinn egen

 

kunne han ha bestemt seg!!

 

 

hadde ikke noe valg btw moren min kjenner moren hans veldig godt noe han utnytter fuuult :sad:

 

END OF DISCUTION

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-03-21 00:26, N*E*R*D skrev:

Jeg måtte betale ellers hadde jeg blitt utstøtt :sad:


først sa han den virker ikke uansett


så sa han sensetiv info


så kasta han den


han hadde testa på dell datan så kasta han denn


så prøvda han den på sinn egen


kunne han ha bestemt seg!!



hadde ikke noe valg btw moren min kjenner moren hans veldig godt noe han utnytter fuuult :sad:


END OF DISCUTION


be na møte meg i real life..INGEN KASTER EIN HD BERRE UTEN AT HAN SOM HAN TRUR HAR ØYDELAGT DEN. Det er berre dårlig gjort og han er jafall ingen skikkelig venn. Ser du er online nå..svarte fort...har du ICQ eller noe? icq: 40602830 msn: [email protected] irc: #kickflip@undernet :smile: håper vi kan snakke "online". Beklager mine skrive feil ...litt trøtt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...