Gå til innhold

[Løst] Hjelp til ny stille gaming/alt-mulig PC til rundt 15k (ferdigbygd?) (TL;DR)


Anbefalte innlegg

EDIT: TL;DR

 

Trenger en stille stasjonær PC som skal brukes til film og spill. Ikke så mye hardcore spilling, men blir mer neste år.

 

Pris rundt 15k, helst under 20k.

 

Skal ikke overklokkes.

 

Helst Intel.

 

Trenger to skjermer. Har sett på Asus 24" VE248H.

Hadde vært greit med mekanisk tastatur, men ikke nødvendig. Helst et stille et som egner seg til en del skriving og noe spilling.

 

Ferdigbygget, helst fra komplett.

 

Skal ha SSD til OS, programvare og noen spill, med andre ord 256GB++.

Lydkort med headphone amp er bra. Xonar Essence STX kan være mulig.

Stillegående og rask HDD, 1-2 TB.

 

Noen av komplett sine tilbud har vannkjøling. Dette er vel nokså stille, så om det ikke behøver vedlikehold kan det funke.

 

 

 

Hei.

 

Jeg er da på utkikk etter en ny stasjonær PC som skal for det meste brukes til film, musikk, surfing og spilling. Til nå blir det ikke mye hardcore gaming siden det går mest i Minecraft, Team Fortress 2 og litt Portal 2 (første gang jeg spiller Portal!). I fremtiden blir det litt mer, som SimCity 2013/5, Watch Dogs og GTA V når det kommer til PC.

 

Angående prisen, vil jeg prøve å holde meg rundt 15,000,- og i hvertfall under 20,000,-.

 

Maskinen skal ikke overklokkes ettersom jeg ikke har peiling på slik, og jeg føler aldri at jeg trenger så mye krefter.

 

AMD eller Intel - helst Intel. Grunnen er at det er det jeg alltid har hatt, og det er det jeg kan mest om. Her er det enkelt og greit med at i5 er bedre enn i3, og i7 er bedre enn i5. AMD har jeg aldri skjønt noe av, men jeg tenker at det er det samme med høyere tall = nyere og bedre. Samme gjelder skjermkort.

 

Deler jeg ikke trenger:

- Headset (har Sennheiser PC 360)

- Mus (har Razer Naga 2012 Edition)

 

Deler jeg trenger:

- Skjerm (har 42" Elfunk LCD som begynner å bli dårlig)

-- Har sett på Asus 24" LED VE248H, tenker å ha 2 av den skjermen jeg velger.

- Tastatur (har Microsoft Sidewinder X6)

-- Jeg liker dette tastaturet siden det gjør det mulig å ha numpad'en på venstre side, dette føles mye bedre ut selv om jeg er høyrehendt. I tillegg liker jeg den store "knappen" jeg kan skru opp og ned lyden med + andre mediefunksjoner. Hvis jeg skal ha nytt tastatur tror jeg jeg burde hoppe på et mekanisk tastatur. Husker ikke hva som er hva av fargene, men noe som er stille og egner seg til en del skriving og noe spilling.

 

I emnetittelen står det ferdigbygget. Jeg er sikker på at mange av dere kommer til å si at jeg skal bygge den selv, men jeg tror ikke jeg gjør det denne gangen. Ting blir mye lettere og finere om jeg kjøper ferdigbygget, helst i fra komplett.

 

Det er også noen krav til hva jeg vil ha:

- Lydkort med headphone amp. Akkuratt nå har jeg Xonar DG 5.1. Andre valg er f.eks Xonar Essence STX.

- SSD. Denne skal bli brukt til å ha OS'et på, programmer og noen spill. Har hørt mye dårlig om flere merker, og håper dere kan finne noe bra.

- ? HDD. Jeg har to Samsung HDDs akkuratt nå, og de kan jeg jo forsåvidt ta med i den nye om jeg vil, men de bråker noe. Hvis dere kan finne noen billige som ikke bråker - flott! (1-2TB)

- Stille! Som emnetittelen sier, vil jeg ha en stille som mulig PC. Den jeg har nå bråker ikke veldig mye, men nok til å plage meg. Mitt headset er i tillegg åpent design.

 

Jeg så på en i går som ikke var galen, men kanskje overkill ettersom de jeg spurte sa det ikke var verdt det.

http://www.komplett.....aspx?sku=10718

- Komplett Xtreme - GHz Edition. Jeg endret litt på innholdet, og endte opp på rundt 19,000 kr. Da jeg brukte prisjakt på alle komponentene, fant jeg de til rundt 17 eller 18k og jeg vil ikke si at det er særlig mye billigere. Denne er også på salg på -3000kr til i morgen. Jeg likte også at den har vannkjøling, det vil sannsynligvis si at den blir stillere. Det står også at den ikke trenger vedlikehold, noe som er perfekt siden jeg aldri har brukt det før.

 

Min nåværende PC er bare 2 år gammel, og holder nok ut i noen år til. Jeg vil ikke gå inn i for mange detaljer, men jeg vil ha/trenger ny hovedpc. Stikkord: treg, bråkete, dum.

 

Huff og huff - dette ble langt! Håper noen kan hjelpe meg, jeg er sikker på at man kan finne en ferdigbygget til en greit pris.

Endret av Ariston
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Komplett Gamer Premium i35

Varenr.:766590

AMD's Far Cry 3 (Voucher)

PC-box large

SteelSeries QcK, Musematte i Tøy

Fractal Design Define R4 Arctic White

Corsair AX 760 PSU

Intel® Core i5-3570K Processor

ASUS P8Z77-V PRO, Socket-1155

Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB CL9

Sapphire Radeon HD 7970 GHz 3GB GDDR5

Samsung SSD 840 Series 250GB 2.5" OEM

Seagate Barracuda® 2TB

Samsung DVD Writer, SH-224BB

Garanti 3 år - Sende inn

Pris: 12 520.88

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Viftene som medfølger Define R3 kjører på 1350rpm hvis du ikke har noe til å kontrollere dem, og det vil du selvfølgelig høre. Ofte er det allerede satt opp en vifteprofil i BIOS, men det er ingen selvfølge. Avhengig av modell kan strømforsyningen din også være en synder. Noen er jo også bare mer ømfintlige for støy enn andre, meg selv inkludert.

 

Oppsettet Marius foreslår vil være noe av det mer støysvake, hvis du sørger for å konfigurere en vifteprofil eller skaffe en kontroller. I tillegg kan det være lurt med en tredjeparts CPU-kjøler da den medfølgende kan støye en del under belastning. Kvasi-vannkjøling som Corsair H-serien ol. koster strengt tatt mer enn de smaker ihht. lydnivå. En god luftkjøler er mye bedre, faktisk også konkurransedyktig på ytelse. Det eneste plusset med slike lukkede vannkjølere er i mine øyne at de er plassbesparende.

Endret av Loefthal
Lenke til kommentar

Takker for svar.

 

Har det noe å si om jeg oppgraderer fra i5-3570K til i7-3770? Gir sikkert ikke mye bedre ytelse, men føler liksom at jeg "må" ha det beste selv om jeg vet det ikke er nødvendig. Har i tillegg i7-930 nå, og det er litt rart og gå ned til i5.

 

Lurte også om noe å si til skjerm? Som jeg sa i hovedposten har jeg sett på Asus 24" LED VE248H, noen som vet noe om de? Jeg kan ikke noe om dual monitors - kommer det skjermkortet (Radeon HD 7970 GHz 3GB) til å funke?

Lenke til kommentar

3770K legger bare på 200kr mer enn 3770, så kan se på det.

 

Tenkte egentlig ikke på å spille spill på to skjermer, men ha den andre til å ha skype, steam osv på. Bra til livestream med chatten på den andre. Jeg må vel koble begge skjermene til skjermkortet med hver sin ledning, men ser ikke ut som det har to HDMI-koblinger..

Lenke til kommentar

Forskjellen på 3570 og 3770 er hovedsaklig noe som kalles hyperthreading som stort sett kun er nyttig i tung video/fotoredigering, rendring ol. Selv i applikasjoner som har utnytte av det, vil ikke ytelsesøkningen være på mer enn ca. 30% såvidt jeg vet. I spill er det fullstendig bortkastet.

Endret av Loefthal
Lenke til kommentar

Nå var det litt mye tull her.

 

Et stille kabinett er et kabinett med støydempende skumlag på innsiden av kabinettveggene. Kabinetter med slik støydemping er "kjedelige" kabinetter som f.eks. Define R4 og Obsidian 650D. Her må du nesten finne ut hva som er viktigst for deg: Lydnivå eller utseende.

 

Du trenger, som nevnt tidligere i tråden, ikke i7 til gaming. Du trenger heller ikke en K-prosessor når du ikke skal overklokke. i5-3450 og i7-3770 er de jeg ville anbefalt. Du trenger heller ikke hovedkort med Z77 brikkesett. H77 eller B75 fungerer like bra når du ikke skal overklokke.

 

Skaff deg en viftekontroller. Denne monteres på forsiden av kabinettet, samme sted hvor du monterer DVD-brenner. Da kan du få en helt stille maskin når du ikke driver med noe fancy, og bra kjøling når du gamer. Du kan også bytte ut de medfølgende kabinettviftene med noe fra Noctua. Alle vifter fra Noctua har fokus på lydnivå, og kan monteres med en slags gummistrip som erstatning for vanlige metallskruer.

 

Hvis skjermkortet ditt bråker, så skyldes nok det viftene på skjermkortet. Vifta på et referansekort (http://img.gfx.no/1009/1009607/c7e5889e-74d2-44dd-8b88-13fee30a24db.800x500.jpg) må spinne mye fortere (og lage mer støy) enn et kort med bedre kjøling (http://img.gfx.no/1009/1009596/65dfd8c6-77fd-476d-a7e8-411c229a45eb.800x500.jpg). Det finnes også noen vifteløse skjermkort, men da bør du ha ganske god generell luftstrøm i kabinettet.

 

Anbefaler å gå for en skjerm med IPS-panel, f.eks. Dell Ultrasharp: http://www.prisguide...p-u2412m-151035

 

Anbefaler et tastatur med Cherry MX Red brytere. De er de beste for gaming, og avgir så lite lyd et mekanisk tastatur kan avgi. Har selv Corsair Vengeance K60, og er veldig fornøyd med det.

 

Til slutt vil jeg legge til at du bør skaffe deg en ordentlig CPU-kjøler. Stock-kjøleren bråker mye og kjøler lite. For noen hundrelapper kan du få en Cooler Master Hyper 212 Evo som fungerer flott når du ikke overklokker noe. Vannkjøling lager enda mindre lyd, men koster 10x mer og er 10x mer jobb.

Endret av moby_duck
Lenke til kommentar

Takker for bra svar!

 

Viktigst er nok lydnivå, men selvfølgelig kjøper jeg ikke et kabinett som ser helt j**lig ut.

 

Jeg kan sikkert kjøpe viftekontroller, men ettersom jeg skal ha ferdigbygget tror jeg ikke jeg vil bytte ut alle viftene.

 

Skjønner at det kan være problemet, ja. Hva med viftene på skjermkortet Marius anbefalte? Det har to vifter på seg.

 

Hva er grunnen til at du anbefaler IPS-skjerm? Sjekka kjapt på Wikipedia siden jeg ikke visste hva det var, og der sto det ikke så mye bra. Engelsk:

Slow response time, small viewing angle og low-quality color reproduction.

 

Corsair Vengeance K60 ser nokså bra ut, tror jeg har sett på det før. Ser også at det er 40% avslag på komplett akkurat nå, får håper det varer til jeg bestemmer meg!

 

Hva med H100 som følger med noen Komplett-PCer? Der står det at de ikke behøver vedlikehold.

 

(Ingen som vet noe om dual monitors? :p)

 

God Jul!

Endret av Ariston
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...