Gå til innhold

[Løst] Hvordan kan jeg få orginisasjonsmummer?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette kommer helt ann på om du er myndig. Om du er myndig kan du starte ett enkeltmanssforetak i brønnøysundregisteret. Det tar normalt 1-2 uker å registrere, tror det koster 1200,- å registrere ett enkeltmanssforetak nå, er litt usikker.

 

Isåfall registrerer du deg på www.brreg.no , der finner du all informasjon du trenger for å registrere.

 

Lykke til :)

 

- Kristoffer

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er gratis å registrere et enkeltpersonsforetak kun i enhetsregistret, skal du ha det i foretaksregistret koster det over 2000 kr. Men, du trenger ikke nødvendigvis å registrere det i foretaksregisteret hvis ikke du faller inn under disse reglene ; https://www.altinn.n...taksregisteret/ Du kan lese mer om gebyrene her: http://www.brreg.no/reg_gebyrer/

Endret av abrj
Lenke til kommentar

https://www.altinn.n...tpersonforetak/

Enkeltpersonforetak

 

Enkeltpersonforetak er en organisasjonsform hvor en "fysisk person", altså ett menneske, står ansvarlig for en næringsvirksomhet. Det betyr at han eller hun har fullt økonomisk ansvar for virksomhetens gjeld og forpliktelser.

 

Eieren bestemmer alt i foretaket og det er ikke gitt særskilte regler eller egen lov om enkeltpersonforetak. Det gjelder noen egne krav hvis selskapet har mer enn 30 ansatte.

 

Eieren må være myndig, men behøver ikke å være bosatt i riket, selv om foretaket må ha adresse i Norge. Eieren av et enkeltpersonforetak plikter ikke å sette til side penger (skyte inn kapital) spesielt for selskapet, siden han uansett står personlig ansvarlig.

 

Skattemessig liknes virksomhet i enkeltpersonforetak sammen med eieren personlig. Dette betyr at nettooverskuddet er skattepliktig (eller nettotapet fradragsberettiget) sammen med eierens andre inntekter, for eksempel lønnsinntekter.

 

Alle enkeltpersonforetak kan registrere seg gratis i Enhetsregisteret, og foretaket vil få et organisasjonsnummer. De har også rett til å registrere seg i Foretaksregisteret, men det koster penger. Hvis enkeltpersonforetaket har minst fem ansatte eller driver varehandel, har det registreringsplikt i Foretaksregisteret. Ved registrering i Foretaksregisteret vil foretaket få tilsendt en firmaattest.

 

Registrer enkeltpersonforetak her:

https://www.altinn.n...ServiceLink_448

Endret av MFleksnes
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...