Gå til innhold

Når kan jeg forvente å høre tilbake fra jobber jeg søker på?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

enkelt og greit, og med forbehold om at de faktisk sier ifra, hvor lenge etter søknadsfrist kan jeg forvente å måtte vente før jeg får beskjed om intervju eller ikke?

 

En stilling hos NAV f.eks. hvor søknadsfristen var i slutten av oktober. Fikk mail om mottatt søknad og der stod det at jeg ville få beskjed når stillingen var besatt hvis jeg ikke ble innkalt på intervju. Vil anta at det har gått så lenge nå at stillingen vil være besatt? Er det vanlig å ta 4 uker + å innkalle folk på intervju?

 

På forhånd takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utifra mine erfaringer er det veldig forskjellig fra sted til sted. Et par steder tok det 3 måneder før jeg ble innkalt på intervju, mens andre steder ringte de meg samme uka. Stod det noe om når første arbeidsdag/uke var? For om det var snakk om fra nyåret, kan det jo hende du får svar snart. Men om det var snakk om start i feks desember, virker det vel som at du ikke har blitt innkalt..

Lenke til kommentar

Grunnen til at du ikke har hørt noe fra nav er fordi at etter utlysningsfristen er gått ut må de lage offentlig og utvidet søkerliste, lage intervjuguide, lese søknad og cv, velge hvem som skal inn på intervju, fikse lokale og medarbeidere til å delta på intervjuet, kalle aktuelle personer inn på intervju, avholde intervjuet, vurdere kandidatene, sende forslag til innstillingsmyndighet, vente til møte i tilsetningsrådet skal avholdes, lese vedtaket fra tilsetningsrådet (eventuelt om innstillingen ble underkjent pga div. formaliteter), ringe kandidatene om de ønsker jobben, lage skriftlig jobbtilbud sammen med hr og sende dette ut, vente på å få signert kontrakt i retur.

Og DA kan de, hvis de ønsker, sende en standard fellesmail om at du ikke fikk jobben.

 

Så med mindre noen som har blitt tilbudt jobben sier nei så tror jeg med stor sannsynlighet at du kan vite at du ikke har fått jobben. Dessverre.

Lenke til kommentar

Det er også uheldigvis veldig mange som ikke sender noen beskjed til uaktuelle søkere. Det aller enkleste er at du ringer de og spør. Det oppfattes ikke som masing og du kan troligvis få beskjed om du ligge i haugen med aktuelle eller ikke aktuelle kandidater.

 

Det er ikke bare useriøse som ikke gir beskjed, det er flere store seriøse bedrifter som "glemmer" dette.

Lenke til kommentar

Takk for tilbakemelding. Har alltid fått jobb via bekjente så det å søke på stilling er helt nytt for meg.

 

Har sendt mail på NAV jobben, er vel lite håp men verdt å sjekke - kjedelig er det uansett å sitte å vente og fortsatt ha et lite håp om de aldri gidder å gi beskjed om at stilling er besatt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...