Gå til innhold

Anbefalte innlegg

God kveld!

 

Jeg har en funksjon som jeg har scriptet men jeg får virkelig ikke til å lage databasene av en eller annen grunn.. kan noen hjelpe meg?

 

 

Disse skal i databasen, men vet ikke hvilke funksjoner de skal ha. Om noen hadde tatt seg 5-10 minutter å laget dette til meg, det ville jeg satt utrolig stor pris på eller om dere bare skriver under her og hjelper meg :)

 

(`Id`, `Timestamp`, `FromNumber`, `Num_Points`, `UserID`, `From`, `MessageType`, `Data`)

 

 

Tusen takk for hjelp! (på forhånd)

- KRIZx

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror du får bedre hjelp om du kommer med litt mer detaljer;

 

- Hva skal informasjonen brukes til ? Det ser ut som om du vil lagre div kommunikasjon ?

å vite formålet gjør det enklere å visualisere problemstillingen og finne korrekte/passende egenskaper/format til hvert felt.

- Hva slags informasjon skal hentes ut igjennom DMBS ?

- Du sier du har et skript, jeg antar det er dette som samler inn data for deg som du vil ha inn i en database, hva slags output har skriptet ditt, og hvilken software bruker du ?

Snakker vi Xquery eller ?

 

Sånn realistisk har de fleste programmer en mulighet for å definere et felt som tid/dato og bruke et norm oppsett her så det er søkbart mtp rapporter i UI.

 

ID regner jeg med bare skal gies fortløpende for at hver entry har sin unike ID nr, kan bare være et sekvensielt helltall i en integer ? Å bruk en passende , dvs ikke smallint feks.

 

FromNumber , UserID og From , høres alle ut som samme for meg, med forbehold da jeg som sagt ikke vet hva du skal med disse, du trenger en identifikator som er unik for hver bruker, kundenummer om du vil.

 

Messagetype, her må du vel da sette opp en liste med godkjente valg, sms/epost/faks/chat etc , igjen vanskelig å vite med lite info.

 

Data , ja ? et fritekst felt med smallint 1-255 tegn ? eller er det lange meldinger/data så bruk en større da..

 

Jeg er egentlig litt usikker på hva spørsmålet ditt er utenom at du ønsker at noen lager noe udefinert for deg ?

Lenke til kommentar

Her var det litt lite info ja. Eneste tips jeg kan gi er å omnavne `Num_Points` til 'NumPoints' så blir navngivingen litt mer konsekvent. Skal du ha mer hjelp må du nesten forklare hva du egentlig vil ha hjelp med.

 

Opprette tabellen? Koble programmet ditt til databasen? SQL'en som skal legge inn verdier eller hente ut verdier?

 

Du må også fortelle hvilken database du bruker, hvilket programmeringsspråk, som et minimum. Gjerne versjoner og plattform også.

Lenke til kommentar

Scriptet mitt er en sms-funksjon, når brukeren har sendt melding til 2105 med kodeord så vil jeg at dette skal komme i databasen. Altså hvem som kjøpte (ID) , når (timestamp) , fra hvilket nummer (FromNumber) , hvor mange poeng ble kjøpt (NumPoints) , meldingstype (messagetype) også til slutt data (hva som ble sendt i meldingen)

 

Bare si hva mer dere trenger av informasjon sånn at dere får hjulpet meg!

 

Mvh

KRIZx

Lenke til kommentar

Bare si hva mer dere trenger av informasjon sånn at dere får hjulpet meg!

 

Det er allerede gjort, uten at det hadde noen relevant effekt.

 

Tror heller ikke du skal regne med at det er mange som vil hjelpe på PM, meningen med et forum er at alle skal kunne delta, og lete fram svarene når det er bruk for dem senere.

 

insert into whatever (`Id`, `Timestamp`, `FromNumber`, `NumPoints`, `UserID`, `From`, `MessageType`, `Data`) values (:Id, :Timestamp, :FromNumber, :NumPoints, :UserID, :From, :MessageType, :Data)

 

Vet ikke om dette ga noen mening for deg?

Endret av quantum
Lenke til kommentar

Hvis dette er en reell tjeneste du skal gi ut, blir jeg litt skremt. For du er tydeligvis nybegynner når det kommer til databaser, og du skal lagre informasjon om kjøp fra personer? Den IDen referer kanskje til et mobilnummer? Eller kanskje enda verre: en annen tabell med personinfo? Da bør du også ha en viss forståelse for sikkerhet.

 

Nå vet jeg ikke omfattelsen av systemet du utvikler. Er det et kommersielt system du skal tjene penger på (noe det høres ut som), anbefaler jeg deg på det sterkeste å betale noen som kan det ordentlig. Leser du noen tutorials og slenger sammen en løsning, er det fort gjort at noen dumper databasen med en enkel SQL injection. Og da mister du troverdigheten til kundene.

 

Hvis dette ikke er tilfellet, og du bare lager et mindre system av egen interesse. Så anbefaler jeg deg å kjøpe en bok som tar for seg SQL. Du kan sikkert få andre til å hjelpe deg med denne løsningen, men er det ikke morsommere å kunne det selv? Har du først interesse av å utvikle ting, er det like så greit å lære det ordentlig og heller få hjelp med småting du ikke forstår, enn hele løsninger du ikke skjønner noe av selv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...