Gå til innhold

Hjelp til å bygge en spill-PC.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Man bruker de armbåndene for å jorde seg selv. Da tar du armbåndet rundt armen (obviously) og fester den andre enden til de små bøyde metallpinnene som stikker ut fra stikkontakten.

 

Man gjør dette for å forhindre statisk utladning. Hvis du har prøvd å gå med ullsokker langs et ullteppe, og så tar du på noen eller noe, så kjenner du (og personen du tar på) et støt. Dette støtet skal i teorien kunne kortslutte kretser på hovedkortet. Selv har jeg aldri vært borti at det har skjedd.

Lenke til kommentar

Bare vær ekstra varsom med komponenter som spesifisert til lave volt verdier, rundt 1,5V for eks. DVS minne og cpu. Har mistet ei minnebrikke ned på eit langhåret teppe, og etter å ha plukket det opp og satt i hk var det heilt dødt. Også hatt diverse problem med cpu som kunne ha vore forårsaket av statisk spenning, da eg hadde to cpuer av samme type og visste eg var litt uforsiktig med den ene under montering. Skjønt dette gjelder komponenter for 10 år siden.

 

Menne er aktiv tilhenger av armlenker, og du trenger ikkje å koble den til huset's jord, så lenge du har noke massivt ledande å koble det mot burde du være sikker. Mange vil vil seie det holder lenge og ta på chassie/noke større metal del for å lade ut. Det vil til en viss grad fungere, men utroligt går kjappt du kan lade deg sjølv opp igjen med å subbe eit par meter på golvet, og om du gløymer å repetere prossesen vil du kunne utsette komponentene for statisk utladning. Seinskader og periodiske skader er noke du sikkert kan unngå ved bruk av armlenke, siden det er dei mest irriterande feil en pc kan ha.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...