Gå til innhold

Velge ny Ultrabook - vanskelig å velge


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kunne godt ha tenkt med en disk som ikke trøbler med hvile/dvalefunksjonen, vil ikke ha en som gjør noe annet enn hva som er forventet av en OEM disk.

 

Men siden jeg allerede har sata til usb kabel så burde det vel være grei skuring å speile diskene?

Vil det bli noen forskjell i oppstart da, eller tolker maskinen det som om det ikke er noen forskjell?

Lenke til kommentar

Når du allerede har den kablen så kan du heller bare kjøpe ein kva som helst SSD. Nevnte dei alt-i-ett løsningane for maksimum enkelhet skyld. Bruker sjølv dobbel USB kopierer, men i ditt tilfelle kan du sikkert bare laste ned Drive Image XML og bruke det til å klone heile fysiske disken(alle partisjoner) din til ein SSD. Lenge sidan eg har brukt det, men husket det var veldigt "neste-neste" enkle menyer.

 

Garantert forskjell sidan det er HDD vs SSD, en 5400rpm om eg ikkje husker feil. Byttet til SSD i alle mine bærbare og tweaket litt windows ut ifra forskjellige guider. Er noken veldige bra SSD windows tweakguider her på forumet, skjønt husker ikkje heilt poster bruker.

 

OS oppstart tiden er nok største forandringen og oppstart av programmer. Resten avhenger av ditt daglige bruk. Men ja det er eit must ha, og du trenger bare å betale 500kr for ok SSD disk til det formålet. Vil seie du trenger ikkje å være så kresen på SSD til bærbare(utenom å velge rette fysiske mål slik den passer).

Lenke til kommentar

Neida det er heilt seperarert ifra det å bytte disk.

 

Med tweaking mener eg at du bare skal tilrettelegge windows etter du har puttet inn SSD disken i pcn. Du kan la være å gjere noke, og alikavel komme fornøgd utav din oppgradering til SSD. Men du vil kunne tjene nokre sekund på få enkle endringer i windows med tanke på oppstartstid og SSD holdbarhet. Igjen, du må ikkje gjere noke av dette.

 

Eit eksempel er å for eks fjerne winlogo animasjonen i oppstarten, da du har ein masse kjappere lesing enn med HDD typen som vil uansett ikkje bli ferdig før animasjonen i oppstarten er ferdig. Sjølv tjener eg vel 3 sekund på å fjerne denne. Ellers er det diverse services og regedits... Muligens bios delay på boot kan stillast og slikt også.

 

 

edit: wops glømte det var win8 på den du tenkte å kjøpe. Med det vil neppe animasjons tweaken ha noke å seie. Ellers det finnst sikkert guide for win8, der ting kan endrast.

Endret av dolten
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...