Gå til innhold

Persepsjonsmodifikasjon og overselvtillit


Anbefalte innlegg

Studie: http://www.escholarship.org/uc/item/5zz0q2r0

 

Diskusjonsspørsmål:

 

1: Er overselvtillit, en faktor for hvorfor menn oftere får ledende og/eller høyere stillinger enn kvinner?

 

2: Vil sosial persepsjonsmodifikasjon (social engineering) fungere likt som overselvtillit (overconfidence)? Likheter og ulikheter, fordeler og ulemper.

 

3: Hvor mye kunnskap kreves av den persiperende for å gjenkjenne overselvtillit og/eller persepsjonsmodifikasjon, og vil emnekunnskap være tilstrekkelig?

 

 

---

 

1: Jeg tror det. Jeg tror faktisk at dette er en av hovedårsakene til dette. Menn finner ofte støtte i seg selv, fremfor andre, og krever mindre oppmuntring enn kvinner. Samtidig vil menn oftere gi inntrykk av å ha kontroll og kunnskap, uten å nødvendigvis ha det. I vårt høyteknologiske samfunn, er det urealistisk å faktisk ha kunnskap om alt. Her kan menn hente seg inn gjennom å bruke virkemidler og metoder som nevnes i undersøkelsen. Man kjenner gjerne igjen trekkene i ledere, som man kan lese om i studiet.

 

2: Det kreves mer å bevisst endre din persepsjon, når du vet at det ikke er korrekt, enn å fremstå som noe du ikke er ubevisst. Resultatene vil være rimelig like, men jeg gjetter at sannsynligheten for å bli gjennomskuet er mindre ved bruk av social engineering.

 

3: Jeg tror at så lenge den persiperende har emnekunnskap som er ekvivalent til individet med overselvtillit, vil det være mulig om man er observant og kjenner fenomenet. Dog tror jeg at man vil ha større utbytte av å ha god kjennskap til fenomenet, og psykologien rundt dette vs. emnekunnskap.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...