Gå til innhold

Kjøre taxi?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er på jakt etter en ekstrajobb som drosje/taxisjåfør i Bergen. Det jeg lurer på, er om det er selskaper jeg bør styre langt unna, og evt. hvilke selskaper som tilbyr gunstige arbeidsavtaler for ansatte. Del gjerne dine erfaringer! Siden "hovedjobben" er turnusbasert, er jeg avhengig av fleksible arbeidstider, hvor arbeidsgiver ikke rynker på nesen når han/hun ser at ukentlig kjøretid varierer mye. Hva koster en kjentmannsprøve? Takk for all hjelp. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kjørte Taxi i Bergen Taxi annenhver helg når jeg studerte. Det jeg kan si er at du bør styre unna alt annet enn Bergen Taxi. Dette er fordi de andre selskapene ikke har marked utenfor Bergen sentrum. Den andre selskapene må hele tiden kjøre enten til flesland eller sentrum og vente på holdeplassene der før de får tur.

I Bergen Taxi kan du stille deg opp på en hvilken som helst holdeplass i kjøreområdet, Bergen, Sotra og Askøy, og få tur. Jeg kjørte natt, og jeg var nesten aldri i sentrum for å plukke opp folk. Etter at jeg hadde kjørt noen hjem var det bare til å stoppe på nærmeste busstopp i noen minutter, og det kom inn en bestilling i bilen. Fra ca 0330 var det stort sett slutt på å kjøre fulle folk, da var det kun bestillinger til Flesland jeg kjørte på, mens de andre selskapene fortsatt må kjøre til sentrum for å hente fulle folk. (Dette er natt til lørdag og natt til fredag) Kan ikke si hvordan det er i ukedagene.

 

Jeg kjørte også dagtid en sommer. Her er det også en stor fordel med å kjøre Bergen Taxi fordi de avtale om pasienttransport med helse Bergen. Dvs kjøre pasienter til og fra lege/sykehus ol. En stor del av kjøringen er slike turer, også er det samme mønster som i helgene. Bergen Taxi kan få tur hvor som helst, mens de andre selskapene må enten stå i sentrum eller på flesland.

 

I Bergen Taxi blir du ikke ansatt i Bergen Taxi, men hos en som har løyve og eier en til tre biler. Eierene betaler et beløp i måneden til Bergen Taxi for å kunne kjøre med logoen og være på systemet.

 

Dette bare mine erfaringer etter å ha kjørt annenhver helg i 3,5 år mens jeg studerte. Håper det er til litt hjelp :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...