Gå til innhold

[Løst] Hjelp til kjøp av 16:10, 24"++ for spilling


WillY-

Anbefalte innlegg

Å finne en god 16:10 skjerm, så ut til å være mer vanskelig enn jeg trodde. Virker som de er på randen av utryddelse? Personlig, synes jeg 16:9 blir for trangt til jobbing. Selv om jeg kommer til å bruke den mest til spilling, men der funker 16:10 fett også.

 

Titta litt på den her http://www.prisjakt.no/product.php?e=1298206

Men ser at den har 6ms. Det kan vel ikke være bra til spilling? Mener jeg leste en HW test som sa at den hadde noe etterslep. Som en FPS gamer, er etterslep uakseptabelt for min del

 

Ser for meg noe i prisklassen 1000 - 3000

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så vanskelig å finne en 16:10 er det da ikke.

Den her f.eks: http://www.komplett....aspx?sku=744051

Har 16:10 og lav responstid. Selv jeg som gamer mye og synes respons er viktig, har brukt den til gaming og ikke merket noe etterslepp.

Prisen er bra og bildet er supert bra, E-IPS panel som nesten tilsvarer det samme som IPS panel, og er langt bedre enn TN panel.

Dell har også en 27" men den er dessvere mye input lagg på, så du vil merke endel etterslepp, så jeg ville gått for den 24" !

Endret av Iceman22
Lenke til kommentar

Responstid som står der er bare markedsføring, input lagg har veldig mye å si også som ikke nevnes av produsenten.

Altså selvom det står 8ms så vil du ikke merke stor forskjell kontra 2ms. Dell U2711 skjermen som har 6ms, er et godt eksempel på dette. Selvom den har 2ms mindre enn 24" så har den høyere input lagg, som gjør den veldig dårlig egnet til spill i sammenligning.

Input lagg på dell 24" er så lav at den egner seg veldig bra til spill, så ikke la deg lure av responstiden!

En ting du vil merke forskjell på i spill er antall HZ, kjøper du 120hz skjerm så vil du merke forskjell kontra 60hz da du får dobbel så høy framerate, men pr dags dato er det ingen 16:10 skjermer med 120hz, så her må du velge hva som passer deg best :)

 

Mitt tips er, hvis du spiller av og til, ikke noe ekstremt, og ønsker 16:10, bra respons og bra bilde, gå for dell skjermen.

Spiller du veldig mye og respons er veldig viktig, så gå for benQ XL2420T. Det går i bekostning på aspect ratio som er 16:9, og noe dårligere bilde og innsynsvinkel pg.a. TN panel. Husk også at 120HZ skjerm krever mer av pc-en din for å kunne ha 120fps i spill.

Uansett hvilken du velger så er begge bra til spill.

 

Her kan du lese litt utdybbet test av skjermen som forklarer det du lurer på.

http://www.tftcentra...dell_u2412m.htm

Endret av Iceman22
Lenke til kommentar

Åja. Leste en test av denne http://www.hardware.no/artikler/asus_proart_pa246q/93980/4 siden den fikk minus på etterslep, og den hadde 6ms, så tolka jeg det som at det var på grunn av for lite ms! :p Har generelt lite peiling på skjermer, så takk for forklaringen! :)

Har holdt et øye med benQ XL2420T som du nevnte. Men å holde 120fps stabilt, vil jeg ikke ha sjans til. Battlefield 3 kjører 50fps i snitt. Jeg har ikke tid til å spille så mye lenger, men jeg er veldig kresen på mus-respons! Har nå spilt FPS siden CS var "the shit".

Hvilken Dell Utrasharp var det du tenkte på egentlig?

Og forresten, tror du den Samsung skjermen jeg linka tidligere er utelukket?

 

 

Btw linken fungerer ikke

Lenke til kommentar

Jau spiller du spill og har under 60fps så vil du ikke merke til 120HZ, men er jo mange spill som krever lite der 120FPS er lett å oppnå, samtidig vil du merke mus responsen i windows, men du klarer deg med 60hz.

Jeg ville ikke anbefalt den Samsung skjermen, den frister sikkert pg.a den har fint utseende, men dell har jo bedre bilde da det er E-IPS panel og samsungen bare har TN. Samtidig har ikke samsung noe annet bedre å by på, ikke har den 16:10 heller eller 120hz.

Ville gått for dell 24" som jeg linker til her:

http://www.komplett....aspx?sku=744051

Endret av Iceman22
Lenke til kommentar

U2412M har egentlig ALT jeg vil ha (inkludert høydejustering). Så da regner jeg med det blir den. Det første jeg la merke til var jo at det er 8ms, men da har jeg skjønt det sånn at det ikke er msen det kommer an på om skjermen er responsiv eller ikke? Har hvertfall ikke sett noe som har klaget på det. Og ellers bra omtaler, bortsett fra at noen klager på "anti-glare coating" og sier at det altid ser ut som at den er skitten.

Hadde forresten også lovet meg selv å ikke kjøpe samsung etter at nesten alle samsung skjermene på jobben streika samtidig etter 3år!(etter garantien vel å merke) :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...