Gå til innhold

Backpacking Vietnam 2013


Anbefalte innlegg

Å ta ut penger med debetkort fra gebyrbank eller kredittkort er skikkelig amatør. ;-)

 

Jeg er fremdeles meget nysgjerrig på hvordan "ekspertene" gjør dette og hadde satt veldig pris på om du hjalp meg med det :)

 

Har smekka opp en ny tråd uten å få noen svar :hrm:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1518931&hl=&fromsearch=1

Endret av Countryman
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
Videoannonse
Annonse

Spennende lesning! Nå reiser vi allerede neste måned - tiden går heldigvis fort! Nå som det "nærmer" seg, skal vi søke visum. Hvordan har dere som har reist lenger enn 15 dager gjort det? Via reiseselskap etc, eller via ambassaden? Synes å virke som det er billigere å droppe ambassaden, men heller kjøre på med visa-on-arrvial via noen andre. Mye enklere også!

Lenke til kommentar

hadde dårlig tid da jeg sendte mitt forrige innlegg..men ja, kjør på Visa-on-arrival.

jeg gjorde dette på min andre reise til Vietnam og det er utrolig mye billigere og meget enkelt.

 

når du går gjennom sikkerhetskontrollen/passkontrollen i eksempelvis Hanoi som jeg gjorde, får du spørsmål om hvor lenge du skal oppholde deg.

svarer du da 16 dager eller mer, gir du 1 eller 2 passfotoer (ta med deg, så slipper du peset) + pengene til gubben i boksen, og vips så er du inne.

 

jeg legger ved en link hvor du kan lese detaljert om hvordan det fungerer og hvor mye det koster.

 

http://www.tripadvisor.com/Travel-g293921-c148049/Vietnam:Faq.Visa.On.Arrival.Voa.html

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Jeg har nå kommet hjem etter 3 uker i Kambodsja, og min personlige meninger er at Vietnam er utrolig mye kosligere, vakrere, og mater er helt vanvittig mye bedre enn i Kambodsja.

 

Min neste tur på nyåret blir tilbake til Vietnam, dra tilbake å hilse på noen venner jeg har fått der og i tillegg dra til nye plasser.

 

Har du kommet deg avgårde Gjævik?? kom med noen oppdateringer ah! :)

Lenke til kommentar

Dama og jeg var fire uker i Vietnam fra slutten av juli til nå i slutten av august. Fantastisk land, fantastisk valuta for pengene, fantastisk mat. Det blir nok flere reiser til Vietnam.

Ja det er helt vanvittig...blir melankolsk av å tenke på det.. :)

Jeg reiser alltid alene og kommer dermed veldig lett i kontakt med lokale mennesker, og vennskapene jeg har fått der er ubeskrivelige. I andre land jeg har reist i har jeg ofte en følelse av falske vennskap, at de håper jeg skal gi dem noe, penger eller lignende, men ikke i Vietnam..

 

Kambodsja og var fint men det fløt av søppel overalt og jeg var vitne til 8 dødsulykker på mine 3 uker, hvilket søg en del energi av meg..og jeg hadde en sterk, konstant følelse av at folk jeg ble kjent med der kun så meg som en sekk med penger, også etter å ha spandert mat og drikke på de.

Lenke til kommentar

Dama mi har foreldre som kom fra Vietnam til Norge etter Vietnamkrigen, så vi besøkte en del av familien hennes der nede. Utrolig gøy å møte dem og prøve å kommunisere med dem selv om de ikke kan et ord engelsk. I løpet av de fire ukene i Vietnam kjørte vi en del i trafikken, både på egen hånd med scootere og med buss og drosje, men vi opplevde ingen ulykker bortsett fra at bussen vår kjørte på og drepte en hund. Nesten rart at vi ikke opplevde mer mtp. hvordan trafikken der nede fremstår. Jeg har lenge hatt lyst til å reise til Kambodsja og, men om det er så store forskjeller i gjestfrihet og sikkerhet fra Vietnam bør jeg kanskje revurdere det?

 

Edit: Det var forresten veldig mye søppel i sjøen i Halong Bay og rundt Phu Quoc og.

Endret av eskhyo
Lenke til kommentar

revurdere det?

 

 

Neinei, ikke revurder, dette er kun min personlige meninger og det finnes andre som mener noe annet.

 

uansett, om Vietnam er bedre eller ikke er en personlig referanse, og en stor opplevelse er det uansett.

 

det er også bare en time med fly til HCM om man ikke trives(:

 

trafikken er ganske lik i disse 2 landene, men forskjellen er at i Vietnam bruker de tutene sine for å fortelle at"her kommer jeg"....dette gjør de mye mindre av i Kambodsja, og man bør være såpass egoistisk at man setter seg i et tungt kjøretøy om man skal ut på veiene..

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Hvordan gjøres det da, altså ekspert metoden?

 

Ja den der provoserte meg (også)....Det er sannsynligvis enkelte som føler at de er behjelpelige når de svarer slikt :rofl:

 

For reising i Vietnam har jeg fått noen ideer til hvilke minibanker som fungerer bedre enn andre, ikke rukket å teste disse minibankene selv ennå (bestilt meg ny tur i mars :) :) :) ) men du kan i det minste se etter de når du kommer deg dit, les langt ned i denne tråden: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1518931&hl=

 

Dette er det nærmeste jeg hittils har kommet en forbedring, TA er bra, men den er ikke akkurat rettet inn mot norske bankkort og deres gebyrsystem :)

 

Vietnam kontra Kambodsja....litt som alt annet i disse 2 landene...I Vietnam er det mye flere scams enn i Kambodsja, mye mer fastsatte priser i Kambodsja og det viser hele veien frem til banken...

på 3 uker i Kambodsja fikk jeg fikk 180kr i kortgebyrer fra DNB og i tillegg er mange minibanker gratis å bruke, Vietnam tar bestandig en egen gebyr for hvert uttak.

 

max-beløpet i minibankene i Kambodsja er i tilleg mye mye høyere, slik at man ikke må bruke minibankene hele tiden..

 

Ha en suveren dag :)

 

 

Edit: jeg skal forøvrig opprette en ny tråd om dette på T.A. og håper på et enda bedre svar i løpet av noen dager :)

Endret av Countryman
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...