Gå til innhold

Ny HTPC / filserver


Anbefalte innlegg

Hei,

 

min gamle MAC-mini har nå tatt kvelden igjen, og orker ikke å fikse denne enda en gang. Derfor er jeg ute etter en ny HTPC med en god del lagringsplass og god ytelse. Er ikke en gamer og tenkte derfor å gå for et oppsett bassert på en intel i5 med HD4000 grafikk.

 

Maskinen vil bli brukt til å se på film / serier på TVen med enten Plex eller XBMC, nedlastning og lagring av dette og internett. Ønsker at maskinen skal være kjapp og ha muligheten til å gjøre andre oppgaver som bilderedigering.

 

De andre maskinene mine kommer til å streame fra denne maskinen som kommer til å stå på 24/7.

 

Etter å ha sett meg en del rundt har jeg kommet frem til dette oppsettet:

 

http://www.komplett....67-E8A58B864845

 

 

Et par ting jeg lurer på:

Er det ikke mulig å få tak i et M-ATX hovedkort med innebygd bluetooth som fungerer med denne prosessoren? Skal bruke bluetooth tastatur så dette hadde vært praktisk.

 

Alle M-ATX hovedkort jeg har funnet har kun 2 sata-600 kontakter. En av disse vil selvfølgelig bli brukt til SSDen, men vil man merke noen forskjell på sata-300 og 600 når man bruker vanlige harddisker?

 

Vet noen om det er plass i dette kabinettet til å montere H60 kjøleren? Ser at kabinettet har 120mm vifter, men på de bildene jeg har funnet ser det ikke ut som det er mye plass i høyden.

 

Noen som eventuelt har noen bedre forslag til kjøler enn H60? Er ikke ute etter å overklokke prosessoren, vil bare få maskinen så lydløs som mulig.

 

Noen som har noen erfaringer med kabinettet generelt? Funnet veldig lite info om denne på nettet, men syntes den virker veldig grei utifra bildene.

 

 

Kom gjerne med andre kommentarer eller forslag til forbedringer
:)

 

På forhånd, takk!
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sett den siden, men takk :) Har prøvd å studere bildene litt nærmere og er nokså sikker på at radioteren vil treffe hovedkortet, så ser etter andre alternativer. Funnet kjøleren Noctua NH-U9B SE2

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=572572

 

Denne er 12,5cm høy, noe som akkurat burde gå.

 

Så greit ut forsåvidt det hovedkortet, men vil helst ha m-atx størrelse for å få litt mer muligheter.

 

Er ikke så lett å få det akkurat som man vil nei :)

Lenke til kommentar

Jeg har P8H77-I og de samme minnebrikkene som du har satt opp i min HTPC/filserver. Her nekter de å fungere på 1600, må ned til 1333. Forskjellen er vel ikke særlig stor, men kan jo være greit å vite.

Har 64GB-utgaven av SSD'en du har satt opp og samme harddisk også. Samsungen er helt prima, men Seagate-disken har ramlet ut et par ganger. Ikke imponert .Blir retur om det skjer en gang til.

 

Når det gjelder støy fungerer stock-kjøleren helt fint på min i3 2120. Ytelsen er langt over hva jeg trenger av en HTPC/litt-av-alt-boks.

 

Når det gjelder BT hadde jeg en liten USB-dongle liggende som jeg koblet rett til en slik på hovedkortet. Fungerte fint den korte tiden jeg brukte den før jeg oppgraderte til Motorola Nyxboard.

Endret av ca2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...