Gå til innhold

Faste brennvidder vs Zoom


Anbefalte innlegg

Jeg har hørt det at linser med fast optikk ofte yter langt bedre bildekvalitet enn zoomlinser til samme pris/med lignende brennvidder, da de er enklere å konstruere, og alle slags abberasjoner er lettere å unngå. Det jeg lurer på er hvor stor prisforskjell man kan regne med mellom f. eks. en høykvalitets linse med brennvidde på 50mm, og en zoomlinse 35-90mm

 

Lønner det seg å bruke masse penger på én dyr zoomlinse, i stedet for å kjøpe 2-3 faste linser? Spesielt ved digital fotografering, hvor enkelte abberasjoner har en tendens til å bli mer synlige?

 

Det er riktignok endel arbeid å skifte linser/bære med seg flere linser, men hvis man ikke har imot ekstra arbeid for å oppnå maksimal bildekvalitet? Jeg hadde gladelig gått rundt med min G5 iført en av tre medfølgende linser i fast brennvidde, om det kunne utnytta bildebrikken enda litt bedre 8)

 

Etterhvert som oppløsninga på brikkene blir større, og man finner løsninger med mindre støy, så blir det jo enklere å croppe bildet til et mer presist utsnitt uten veldig mye kvalitetstap, selv om man ikke har trinnløs zoom..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...