Gå til innhold

Kjøpe telefon her eller i australia?


Anbefalte innlegg

Jeg skal på utveksling til australia, og lurer på om det er lurest å kjøpe smarttelefon her eller i australia (eller i et annet land på vei dit).

 

Jeg har aldri eid en smarttelefon før, og vet derfor ikke helt hvordan nettverk og operatørlåser fungerer lenger.

 

Vil en mobil kjøpt i norge fungere i australia, og vil en mobil kjøpt i australia fungere her?

Er det slik at det er mye dyrere å kjøpe en telefon uten operatørlås, eller det like rimelig dersom du velger riktig abonnement?

 

Har dere noen anbefalinger eller erfaringer?

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

jeg lurer på det samme, er på juleferie i australia og skal ha meg mobil, tenkte å kjøpe HTC one x +, men tror jeg går for one x, siden 32gb og 0,2 prosessor forskjell ikke er 2000 spenn verdt, forskjellen i pris er ca 1300, har ikke funnet noen ulemper ved å kjøpe her, kommer ikke til å bruke penger på forsikring uansett siden jeg som regel ikke herper mobilene mine, noen som har noen argumenter imot å kjøpe? og til trådlager, så lenge du kjøper ulåst mobil er det ikke noe problem, og ja mobilen fungerer i begge land, kun språk, pris og garanti er viktig som jeg har funnet ut

Lenke til kommentar

Australia bruker samme nettverk på GSM og 3G som her i europa, så telefonene som er kjøpt i Norge vil fungere på 3G nettet der som her. I nord og sør-amerika bruker de et annet 3G nett som såvidt meg bekjent kun iPhone 4S og iPhone 5 kjører begge nettene på samme telefon. Pris på telefon i Australia er jo bare og sjekke med opratørene i Australia om du skal kjøpe eller får kjøpe med abonnement der.

 

Om du kjøpe en låst telefon med Telenor er de bare og låse den opp med en gang på Telenor sine sider, koster ingenting siden det fremdeles er binding på abonnementet du kjøper evt. med Telenor.

 

Kjøpte selv en telefon med Telenor som jeg låste opp dagen etterpå uten problemer hos Telenor siden jeg bruker flere sim-kort i flere land. Fungerer utmerket :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...