Gå til innhold

10 GbE på guest OS under ESXi 5.0


Rudde

Anbefalte innlegg

Heisann, jeg har en server som kjører 3 VM's, med gigabit in, jeg har en VM som tar seg av lagring (solaris 11 express) med 2 zpools som begge er benchet til 600 MB/s skrive og leseytelse.

 

De to andre er windows og linux som er systemene som bruker infoen på disse lagrings poolene, men er ganske deprimerende med en limit på 125 MB/s mot de når jeg vet de yter 600 MB/s.

 

Så jeg lurer på hvordan jeg får inn 10 GbE eller mer på ESXi 5.0 som jeg kan plassere til guest OS'ene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hehe, heidu!

Skjeldent man ser slike her.

 

Du har et eget VM som gjør lagring mot lokal lagring på serveren? Ytelsen her vil nok neppe aldri bli helt optimalt.

 

10GbE på 2 instanser som er tilkoblet lagringen høres også overkill ut. Selv har vi enkelte produksjons maskiner som har 134 instanser gående hvor vi i bruker mindre enn 1 Gbit i gjennomsnitt. Ting varierer jo veldig dog.

 

For og få 10GbE til på instansene må du ha en VMXNET3 nettverksadapter på den virtuelle maskinen. Husk også at hardware versjon må være over v7. Hvis du startet opp med ESXi 5.0 er det v8 som gjelder som standard.

Lenke til kommentar

Ja fant ut av VMXNET 3, ja kjører ESXi 5 og VM'ene er versjon 8.

 

På solaris rappoterer ESXi at VMtoolbox ikke er innstalert men VMXNET 3 fungerer fortsatt så jeg satser på at det går :p

 

Jeg har kjørt hardware passthrough på SAS kontrolleren over til Solaris som kjører som en gjest som tar seg av filsystemet.

 

Og ja er klar over at jeg ikke kommer til å bruke over en gigabit i gjennomsnitt, men jeg er interisert i å ha ting med en gang, vil jeg ha noe, vil jeg ha det nå. + jeg liker å pushe grensene. Neste invistering blir en ny switch med 10 Gb infiniband porter og resten RJ45 gigabit :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...