Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Norsk muntlig eksamen


Anbefalte innlegg

Jeg trenger hjelp til å lage en problemstilling. Oppgaven er kulturmøter.

 

Kompetansemålene er:

* Elevene skal kunne vurdere fortellermåter og verdier i er representativt utvalg samtidstekster sammenliknet med tekster fra norrøn og samisk litteratur, myter og folkediktning fra flere land.

* Eleven skal kunne beskrive og vurdere hvordan språk og sjangere brukes av representanter for ulike yrkesgrupper og i ulike sosiale sammenhenger.

* Eleven skal kunne gjøre rede for viktige utviklingslinjer og noen sentrale forfatterskap i norsk og europeisk litteratur fra middelalderen til og med romantikken og denne litteraturens forhold til øvrig europeisk kulturhistorie.

*Eleven skal kunne drøfte fellesskap og mangfold, kulturmøter og kulturkonflikter med utgangspunkt i et bredt utvalg av norske og utenlandske samtidstekster i ulike sjangere.

*Eleven skal kunne drøfte det moderne prosjektet slik det uttrykkes i tekster av sentrale forfattere fra opplysningstiden via realismen til i dag

* Eleven skal kunne gjøre rede for norsk språkdebatt og språkpolitikk fra 1830-årene til vår tid

*Eleven skal kunne gjøre rede for forholdet mellom muntlig og skriftlig språk og for særtrekk ved et utvalg norske talemålsvarianter

*Eleven skal kunne drøfte sider ved norsk språkpolitikk og kulturutvikling i et globaliseringsperspektiv.

 

Jeg trenger ikke å ha med alle kompetansemålene i fremføringen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fikk samme oppgave selv idag klokken 2, men heldigvis har jeg helgen i tillegg. Har du funnet en bra problemstilling? Jeg tenkte jeg skulle ta utgangspunkt i kulturmøter i ny, norsk litteratur, og ta utgangspunkt i tekstene til Khalid Hussain - "Pakkis", Are Kalvø - «Kunsten å vere neger» og teksten «Hvem er jeg?» av Haddy Jammen fra tekstsamlingen "Hør'a". Vil gjerne høre hva du valgte og hvordan det gikk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...