Gå til innhold

Kjøp av laptop som er mye lettere og bedre enn Dell Latitude E5400, en Asus-modell? Ultrabook?


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg må ha en rimelig PC jeg kan bruke noen år framover. Jeg har lånt en laptop fra skolen jeg har godt på i noen år nå, men starter nå videre studier. Jeg bruker Linux hvis noen lurer — her er mye støttet per dags dato. PCen jeg har brukt har vært sånn her:

 

Dell Latitude E5400
------------------
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU	 T7250  @ 2.00GHz
ICH9M/ICH9M-E
4 GB ram
Intel Mobile 4 Integrated Graphics
1440x900 15´´ matt skjerm
Fujitsu 80GB Sata hdd (MHZ2080B)
PLDS DVD+RW drive
Broadcom BCM5761e Gigabit Ethernet
Broadcom BCM4322 802.11a/b/g/n WLAN (aur/broadcom-wl)
AlpsPS/2 ALPS GlidePoint (dårlig touchpad, hakker hele tiden)
Standard norsk tastatur med Fn-knapp
SD-kortleser
Tungt, kjipt plast-kabinett, og skjermen sitter ikke ordentlig på etter noen turer i veska.

 

Selv om dette allerede er ganske bra, tenkte jeg meg noe enda bedre og lettere, denne er TUNG! i bagasjen (i.e. 4-5Kg). Macbook Air ser veldig liten og lett ut, og Asus U36D ligner veldig og har det gode trådløse kortet Atheros AR9285, men også noe trøbbel med grafikken grunnet noe som heter Optimus (fra nVidia). [1] Men det er ikke sånn at jeg bare vil benytte kjip Intel-grafikk, nVidia-kort som den på u36s, GeForce 520M, er sikkert bra.

 

Det hadde også vært kjekt å kunne skru opp for å skifte harddisk til ssd og annet, som jeg lett har kunnet gjøre med den jeg har nå.

 

Lenovo u300s ser ut som den er bra bygget, men finnes ikke i Norge. Det er visst noe med vifteplasseringene som er bra, og den ser Mac-ish ut.

 

Trøbbel med touchpaden fikser jeg simpelthen ikke mer, så det må være på plass. Den jeg har nå kan man bare gjøre enkle ting med, men det hadde vært fint med en med flere funksjoner (i.e. flere fingre og bevegelser), men at jeg fortsatt helst har to knapper nederst jeg kan bruke. Ikke så bra å trykke hele paden ned for å venstreklikke.

 

Jeg trenger ikke DVD+RW, USB kan brukes istedet -- mye tynnere og lettere laptop! alá Air.

 

Ethernet er kjekt.

 

SD-kortleser har også vært kjekt. Gjerne en som tar MiniSDHC til mobilen også.

 

Det må være en bra ACPI-konfigurasjon slik at jeg kan sleepe til minnet uten problemer. Det er kanskje litt vanskelig å vite om det er det uten å prøve først. Den var helt grei på den jeg har nå.

 

Og sist men ikke minst, den må ha mange lange timer med batterilevetid, og et godt batteri som ikke skrumper inn til 40% av original kapasitet med en gang (det jeg har nå gjorde det).

 

Jeg har ikke slått fast noen pris enda, men jeg ønsker ikke noe urimelige femsifrede greier :-)

 

Jeg håper at det jeg har skrevet om hva jeg trenger virker klart og tydelig.

 

----

[1] http://wiki.debian.o...Asus%2FU36SD%22

Endret av Rusma
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lenovo u300s ser så fantastisk ut! Bortsett fra skjermoppløsningen..Tror heller ikke den har dedikert GPU løsning? Ellers syns jeg den ser ut som den fineste/beste ultrabooken.

 

Utifra det jeg leser her så tenker jeg at å følge litt med på ultrabook markedet, så finner du sikkert noe der. De skal jo alle være under 2cm tjukk og veie lite. Det er også krav om minst 8 timer batteri tror jeg. Acer har jo den som rent teknisk er utenfor ultrabook grensen, men med dedikert GPU (2cm tykk), ellers er det jo mange andre ultrabooks som er lansert eller som kommer rett rundt hjørnet som er tynne og lette som kan funke. De fleste er dog med intel integrert grafikk. Til fordel har de fleste SSD disk allerede innstallert og noen av de kommer nå (og mer etterhvert) med 14" og 15" skjerm om det viktig for deg. AMD sin variant av Ultrabook; Sleekbook er såvidt jeg har lest bedre på CPUen sin grafikk bit uten at jeg kan bekrefte dette. Regner med de er ca på linje med intel ultrabooks.

Lenke til kommentar

Tror ikke du skal legge for mye i å unngå integrert grafikk - Intel har forbedra seg enormt de siste to generasjonene på nettopp dette. Hva du får integrert (som medfører bedre batteritid og mindre støy) er nok ikke mye dårligere enn et GT 520.

 

http://www.anandtech.com/show/5843/asus-zenbook-prime-ux21a-review

 

virker veldig spennende, men selges ikke ennå. Her har du mulighet til å få en god 1080p-skjerm i 11" eller 13". Det kommer også en litt tjukkere modell med dedikert grafikk.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Zenbook Prime ser bra ut siden mange av feilene fra den originale Zenbook er blitt rettet, som det opplyses i anmeldelsen. Dette gjør at det blir lettere å velge den fremfor u300s. Men når kommer den ut?

 

Her er en wiki-side om hvordan ArchLinux fungerer på den originale Zenbook. På Prime er trackpaden endret til ELAN fra Sentelic, og det kan hende den ikke er i kernelen enda. UUUuuUUuu, skummelt.

 

Zenbook var mye lettere enn Macbook Air, hvis Primes vekt er lik eller mindre eller bare litt tilbake er jo dette kjempebra.

 

Jeg tenkte å kjøpe noe ganske snart, i løpet av noen uker. Det er noen entries i Prisjakt allerede som heter Zenbook Prime,

http://www.prisjakt.no/product.php?p=1242327
http://www.prisjakt.no/product.php?p=1278900

men jeg er litt skeptisk til at de er reelle. Prisene er ganske høye foreløpig.

 

Følger det med adapter til mini-hdmi-utgangen også, slik som med mini-vga-utgangen?

 

Er den lett å skru opp hvis man må bytte noen ting? Med Latitude E5400 har det vært enkelt.

 

Hey, flere alternative modeller, takk.

Endret av Rusma
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Etter å ha sammenlignet Asus UX31A med Samsung 900X3C har jeg faktisk vurdert å velge Samsung istedet, på grunn av dimensjonene og dette andre materialet duraminium som gjør den så mye lettere. Det UX31 har å skilte med er sterkere cpu, større oppløsning og kan hende sleekere design.

 

Jeg vurderer også å gå for Samsung 530U3C-A01, siden den er rimelig. Selvom det er HD Graphics 4000, føles det litt som å gå ett hakk ned fra gamle E5400, ettersom det er semre oppløsning. Jeg synes også å ha lest at det er enkelt å bytte sdd og minne ved å fjerne glassfiber-dekslet under.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...