Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Er det ulovlig for en saksbehandler i NPE å sende personlige opplysninger til person som blir klaget på?


3j3jr3j32j

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Går ut fra at det er forsikringsselskapet til motparten og deres rådgivende lege som etterspør denne journalen.

 

Det har de mulighet til å gjøre siden det står på opplysningsskjemaet i forbindelse med skademelding at pasienten gir et slikt samtykke. Det står også et underpunkt på skjemaet om at man kan sende journalen direkte til forsikringsselskapets lege.

 

Dette er en omdiskutert og svært umoralsk praksis som forsikringsselskapene driter i, det gjelder jo penger.

 

Omstendighetene omkring dette er omtalt i denne artikkelen. http://www.dagensmed...e-opplysninger/

 

G :)

Endret av Gaidaros
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

NPE er en offentlig etat som følger både forvaltningslovgivningen og bestemmelsene i personopplysningsloven. Det er vanskelig å kommentere det du tar opp på bakgrunn av en såpass kort beskrivelse som du gir. Vi foreslår derfor at du sender en henvendelse om dette til oss, og legger ved kopi av dette blogg-svaret, så skal vi se på saken og gi deg et raskt svar

Lenke til kommentar

Går ut fra at det er forsikringsselskapet til motparten og deres rådgivende lege som etterspør denne journalen. Det har de mulighet til å gjøre siden det står på opplysningsskjemaet i forbindelse med skademelding at pasienten gir et slikt samtykke. Det står også et underpunkt på skjemaet om at man kan sende journalen direkte til forsikringsselskapets lege. Dette er en omdiskutert og svært umoralsk praksis som forsikringsselskapene driter i, det gjelder jo penger. Omstendighetene omkring dette er omtalt i denne artikkelen. http://www.dagensmed...e-opplysninger/ G :)

NPE er ikke et forsikringsselskap og har ingenting direkte med forsikringsselskap å gjøre. Indirekte kan avgjørelser fra NPE brukes som opplysninger til private søksmål etter vanlig skadeerstatningslov. I tillegg kom 1.jan 2009 endringer i helsepersonelloven som sier et forsikringsselskap ikke kan få adgang eller kjennskap til opplysninger som den opplysningene direkte gjelder, selv om pasienten har gitt samtykke.

Til TS:

Siden NPE er et forvaltningsorgan gjelder seff forvaltningsloven. Fra forvaltningslovens § 13b kan man lese at taushetsplikt etter § 13 er ikke til hinder for:

1. at opplysningene i en sak gjøres kjent for sakens parter eller deres representanter,

2. at opplysningene brukes for å oppnå det formål de er gitt eller innhentet for, bl.a. kan brukes i forbindelse med saksforberedelse, avgjørelse, gjennomføring av avgjørelsen, oppfølging og kontroll.

Jeg antar at det er en av bestemmelsene som NPE lener seg på når det sendes opplysninger.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...