Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Tvungen utvidet skoledag


Anbefalte innlegg

Har seg slik at skolen, for å komme i bukt med problemet med 2 ukers døtid under muntlig eksamen har avtalt at samtlige lærere skal sanke inn til sammen en uke med ekstra undervisning. Eks har vi 5 timer matte, altså må vi samle inn 5 timer matte i løpet av skoleåret. Har skolen lov til dette, event kan de føre fravær om jeg skulker "ekstra undervisningen som skal foregå på min fritid, skal blant annet ha lang dag i morgen fra 08:00-17:30.

I henhold til arbeidmiljøloven skal ikke arbeid overskride 8 timer om man er under 18 hvilket så vidt er tilfelle. Kan skolen overskride dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, i følge arbeidsmiljøloven er ikke du en arbeidstaker så den loven må du bare se vekk fra.

 

Hvis du først skal lefle med arbeidsmiljøloven må du huske at overtid er lovlig hvis det er et tidsavgrenset behov for det...

 

Jeg ser for øvrig ikke problemet ditt, du får ikke flere timer enn det læreplanen legger opp til. Fritiden får du jo igjen i eksamensuka.

 

Og hva er 1,5 timer ekstra? Dette vil jeg i beste fall kalle bæsete. Jeg tviler også på at dere sitter i klasserommet hele tiden - spisepause + andre pauser er vel innbakt i denne "arbeidstiden".

Endret av Afoxens
Lenke til kommentar

Har ikke tid til og være på skolen til 17:30 pga av jobb som er avtalt fast tirsdager kl. 3. lærer mener alikevel hun er beretiget til å holde meg igjen og fører fravær om jeg drar til normal tid 14.10. Derfor jeg prøver og slippe uten fravær for og skulke jobb er uaktuelt.

Lenke til kommentar

At du ikke har tid til å være på skolen er jo ditt problem - ikke skolen sitt. For øvrig er det vel ingen lover eller forskrifter som definerer når skoledagen (på videregående vel og merke) skal ta til og/eller slutte.

 

Så enten må du tåle å få ugyldig fravær eller så får du snakke med sjefen din...

 

Hvis du nå mot formodning går i 10. klasse har ikke læreren lov å holde deg igjen lengre enn til 15:30... P:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...