Gå til innhold

Teoretisk prøve


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg ønsker en jobb i forsvaret i framtiden og det er derfor viktig at jeg scorer bra på den teoretiske prøven siden det bare er lov å gjennomføre denne 1 gang.

 

Hvilke spm kan jeg forvente meg?

Noe jeg burde lese på?

 

Det er egentlig ikke så krise om du ikke får en utrolig bra score på denne prøven, gjør heller en god tjeneste når du er inne. Være aktiv, ta initativ, alt med måte da :)

Endret av Mephisto-
Lenke til kommentar

Prøven har ingenting å si, forskjellen mellom en 9er og la oss si 7er er minimale, du får ingen fakta sprøsmål det er spørsmål som at to tog kjører mot hverandre i den og den hastigheten når møtes de(vanskelig er mye lettere matte oppgaver også), eller si det motsatte av disse ordene, så har du noen figurer du skal se på å finne ut av husker ikke helt hva. Det er rett og slett en IQ test og det å kunne tenke rasjonelt under tidspress, de tester.

 

Teorien bare siler ut folk til førstegangstjenesten, det er de papirene du står igjen med etter førstegangstjenesten som er viktig.

Endret av Zimmerh
Lenke til kommentar

Det er lurt å øve litt på enkel matte. På videregående er jo kalkulatoren med hele tiden, så det er lett å glemme hvordan man ganger og deler. Det er kanskje også lurt å øve litt på mattespørsmål i tekstform, siden det er det som er på sesjon. De første spørsmålene er veldig enkle, så bruk minst mulig tid på dem. Er det noe du ikke får til, hopp over og ta det senere, bruk tiden godt.

 

De første spørsmålene er av typen: Hvis Kari har 3 epler og Bård har 4, hvor mange epler har de til sammen?

De vanskeligste er mer av den typen Zimmerh snakker om. "Mari gikk hjem fra jobb klokken 17.00, datteren gikk for å møte henne kl. 15:55. Mari gikk dobbelt så fort som datteren. Når møttes de?" Eller noe i den duren.

 

Kan være lurt å se litt på dette med figurlikhet også. På Mensa.no har de en hjemmetest du kan ta. De mest kompliserte der, er mye mer kompliserte enn det du får på sesjon.

 

Håper dette var litt til hjelp :) Lykke til!

Lenke til kommentar

Jeg greide ikke de vanskeligste matte stykkene men fikk 7er og endte tislutt opp i hundetjensesten i luftforsvaret som er vanskeligst å komme inn i ved førstegangstjenesten i luft ca 10 søkere per plass. Teorien er bare siling av de "dummeste" og de som ikke takler stress. Du kan selvsagt øve litt basisk matte, men som sagt for å få en grenader jobb eller befal jobb er ikke teorien det viktigste, den kommer ganske langt ned på lista imo.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er latterlig lave krav på de testene. 5 for å søke befalskolen om jeg ikke husker helt feil. Og det sies at 4 er snittet, noe jeg virkelig håper er feil. (at folk gjør det dårlig med vilje)

Så de er nok ikke så viktige de testene.

 

Da jeg var inne på sesjon 2 (februar 2012) sa de at 5 var snittet på landsbasis. Jeg kjenner mange som ikke gjorde det bedre enn 4, og de prøvde virkelig sitt beste. Har en venninne som var helt knust for at hun ikke kunne søke befalskole (hun fikk 4).

Da følte jeg meg passe råtten som hadde fått 7'er uten å sove natten før.. Jeg skulle ikke en gang noe annet enn vanlig førstegangstjeneste.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...