Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Klokken sakner av uten strømmtilkobling....


Anbefalte innlegg

Når datamaskinen blir stående i hvilemodus uten strømmkabelen ikoblet på min ailienware m17, sakner klokken av. i går kveld var klokken rett, men når jeg startet opp maskinen nå klokken 07.30, var klokken 00.51..... hva er galt?

klokken er feil både i win og bios....

Hadde en tekniker hær for en måned siden og byttet hovedkortet. har bestandig ledninga stående i, så vet ikke om problemet kom da.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dette kan skyldes et dårlig BIOS-batteri. Det skal være et knappecellebatteri som sitter på hovedkortet. Typisk 2320 på de jeg har sett. Åpne kassen og finn batteriets type og hent et nytt på butikk/bensinstasjon (<50 kroner).

 

Klokken drives av de samme elektroniske kretsene uavhengig av om BIOS får VCC fra batteri eller PSU så med mindre de har begynt å gjøre noe dustete som å ha forskjellige klokkekretser på hovedkortet ditt så er det batteriet som er gåent.

Lenke til kommentar

ok, prøvde å ha maskinen i hvilemodus en time nå med bare batteridrift, men klokken står normalt nå. må hovedbatteriet på maskinen være tomt før klokka henter strømm fra det lillebatteriet på hovedkortet.

litt rart dette skulle være ødelagt da hovedkortet bare er en måne gammelt?

Lenke til kommentar

Støtter teorien til blueEagle, men trur ikke han fikk med seg at du har en laptop. Tipper at da du fikk nytt hovedkort for en stund siden, så fikk du ett hovedkort med defekt batteri på. For å fremprovosere problemet kan du nappe ut batteriet på pcn, og ikke ha den koblet til strøm. La den stå sånn en halvtime, om trykke en del ganger på power knappen. Hvis klokka er feil etter dette, er det ganske sikkert at det er batteriet på hovedkortet, og du må nok belaglegge deg på ett nytt besøk av tenknikeren

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...