Gå til innhold

Min Romerske Legion er Ferdig(obs latterlig mange bilder)


Gunfreak

Anbefalte innlegg

Så når jeg begynte å male denne perioden, var mitt første mål å bli ferdig med en romersk legion.

 

Nå har jeg gjort det, På ingen måte et enormt prosjekt, bare 112 figurer.

 

Dette er en Republikansk romersk legion, som romerne brukte fra 350 f.kr. til ca. 100 f.kr Den hadde vanligvis 4400 soldater, men kunne ha opp til 5000.

 

 

Første linje besto av 1200 Hastati, dette var unge romere 16-20 år, her represantert med bare 40 figurer, dette var soldatene som slåss først.

Romanlegion001.jpg

Romanlegion002.jpg

Romanlegion003.jpg

 

De var utstyrt med et scutum skjold, et sverd, det er litt usikkert hvilket sverd de bruker på denne tiden, men det tyder på at allerde nå brukte de gladius sverdet. De hadde beskyttelse på et bein, de hadde en hjelm, og noen hadde bronse rusting på brystet.

 

Romanlegion004.jpg

Romanlegion005.jpg

Hastati hadde vanligvis ikke sett noe særlig action og var derfor uten mye krigs erfaring.

 

Back hastati sto 1200 Principes, viss hastati ble for slitene eller ikke greide å hamle opp med fienden, ble Principes sent in, Dette var noe eldre menn 20-30 år, og de hadde som oftest sett noe action tidligere, de hadde samme skjold, hjelm, legg beskyttelse og sverd som hastati, men hadde ofte bedre rusting over kroppen.

Romanlegion006.jpg

Romanlegion007.jpg

Tidligere i perioden, besto rustingen av bronse saker, men rundt 300 f.kr eller kanskje litt senere, begynte de å bruke brynje, en keltisk oppfinnelse, faktisk er alt utstyret romerne bruke ikke deres egent, hjelmene er keltiske, brynja er celtisk, samme er skjoldet, sverdet var spansk osv. De tok det beste fra de forskjellige folkene de møtte

Romanlegion008.jpg

Både hastati og Principes hadde også noe som helt Pilum, det var kaste spyd, også en spansk oppfinnelse. Disse ble kastet mot fienden før kontakt ble gjort,

 

Vanligvis gjorde principes jobben, og fienden tapte, viss ting ikke gikk så bra, eller principes trengete hjelp ble 600 Triarii sent in.

Romanlegion010.jpg

Dette var eldre romere fra 30+ år, som hadde sett flere kamper og var veteraner. De hadde samme skjold og sverd som de to første linjene, men deres hovedvåpen var et spyd. De hadde ofte også leggbeskyttere på begge leggene i stede for bare det ene, ofte hadde de lær rusting under brynja, så disse var godt armert. Viss ting virklig gikk til helvete, var det antatt og Triarii skulle holde fienden tilbake og slåss til siste mann, mens resten av hæren rømte.

Romanlegion011.jpg

 

Hver legion hadde også ca. 300 kavaleri, ofte fordel 150 på hver flanke av legionen.

Romanlegion012.jpg

Romanlegion009.jpg

 

 

Her er hele legionen samlet.

 

Romanlegion013.jpg

Romanlegion014.jpg

Romanlegion015.jpg

Romanlegion018.jpg

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...