Gå til innhold

Besøke U-land - Machine Gun Preacher


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg og noen kamerater så Machine Gun Preacher - En film løst basert på innsatsen til Sam Childers. Sam er et tidligere medlem i en motorsykkelbande, men redder nå barn som blir terrorisert og/eller kindappet av styrkene til Joseph Kony (som vi jo har hørt mye om i det siste). Han bygger skoler og barnehjem i krigsutsatte områder i Afrika, i tillegg til å befri disse barna.

 

Filmen anbefales sterkt, uten at det er formålet med denne tråden.Her er forøvrig traileren:

http://www.youtube.com/watch?v=eddnloOFjwY

 

 

Jeg ble jo, som du sikkert har forstått, meget inspirert av denne filmen og det jeg lurer på er om noen vet hva som kreves, økonomisk, for å kunne dra ned og bidra til å hjelpe barn i disse områdene. Jeg går fortsatt på skolen, og har en ganske så begrenset økonomi, men om jeg hadde kunnet utrettet noe godt ved å ta sommerferien i Sudan framfor Ibiza, og bruke pengene jeg hadde brukt på alkohol, på leker eller klær til barna istedenfor, ja da hadde jeg nok gjort det. Men man bør vel minst ha flere titalls tusen for å kunne bidra med noen nevneverdig hjelp?

 

En annen ting jeg tenker på er at jeg kommer vel ikke så tett inn på konflikten som Sam Childers kom uten å sette livet i stor fare, noe jeg ønsker å unnga. Det er ikke den Rambo-settingen jeg ønsker. Men det å kunne bidra til å redde og bedre liv for de som ikke har det like godt som oss.

 

Men hva koster reisen mtp på fly, kost og losj ca? Noen som vet?

 

Håper noen kommer med noen innspill. Fant forøvrig ikke noe bedre kategori å legge tråden i.

 

Takk, Vetle

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det finnes en rekke organisasjoner rundt om, både religiøse og ikke religiøse, som hjelper i disse landene som du kan støtte, så det er ingen grunn til å møte opp personlig i første omgang...

 

Det disse landene trenger er hjept til selvhjelp og ikke allmisser som stort sett går til våpen og bestikkelser, som vi har letter vår samvittighet med å gi i tredve år nå... Vi skulle vel egentlig skamme oss som har holdt liv i endeløse kriger dere nede med pengene vi har sendt...

 

Lær en mann å fiske og du vil fø ham i et liv, gi ham religion og han vil ha nød et helt liv...

 

De trenger kunnskap og viten samt opplæring og det er det vi må gi dem, ikke jødelik på et kors og mer overtro... enten det eller rett og slett la dem få herje fra seg i fred, uten penger , mat og våpen supplert av oss....

Lenke til kommentar

Jeg var klar over at det svaret nok ville komme, og du har jo rett i det du sier, men jeg ønsker jo og å få den opplevelsen og den erfaringen det gir. Det hadde jo vært noe helt spesielt å kunne dra ned å se hva vær krone bidrar til. Takknemligheten og alt det gode de pengene hadde skapt.

 

Det er jo en helt annen opplevelse enn å sende avgårde 10.000 til Unicef, få noen bilder igjen, og måtte sitte hjemme alene og sture hele ferien.

 

Jeg er forøvrig helt enig med det du sier angående religion.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...