Gå til innhold

Time Capsule som ikke virker


Anbefalte innlegg

Etter at min imac har protestert heftig mot samtlige routere jeg har hatt i hus, fikk jeg et godt tilbud på en time capsule hos Elkjøp, så det ble innkjøp av Airport Extreme Time Capsule 2GB. Glad og fornøyd skulle dette være en slags server i huset, hvor jeg hadde sentral lagring av bilder, videoer, musikk etc. For det var jo bare snakk om "it just works".

 

Vel og bra, og det fungerte jo noenlunde et par uker. Skuffende treg respons på time capsule, men helt ok overføringshastighet. Men nå er mitt beger fullt. Grunn:

av og til har jeg i løpet av disse to ukene opplevd at jeg har måttet ta en reset av enheten etter at den ikke har villet videreformidle internett. Støtt og stadig dukker det også opp meldinger på min imac om at Time Capsule ikke lenger er tilgjengelig. Men det verste er hva jeg opplever nå. På min Win7-laptop skulle jeg denne morgenen hente noen musikkfiler fra min Time Capsule. La de direkte inn i itunes for videre overføring til min ipod.

 

Mens musikken ble overført til ipod tok jeg frem arbeids-laptop'en for å gjøre mine siste plikter før påskeferien. Plutselig får jeg beskjed fra Citrix'en at forbindelsen er brutt. Jeg titter bort på laptop'en hvor musikkoverføringen skjer. Der ligger feilmelding om at noe er gått galt og itunes klarer ikke overføre. Videre ligger melding på trådløsnettet om begrenset tilgang, dvs internettforbindelsen er borte.

 

Via Airport Utility forsøker jeg å få kontakt med min Time Capsule (eller skal jeg kalle den Airport Extreme?). Null respons. Går inn til imac. Den får heller ikke kontakt. Inn på soverommet til routeren. Ut med kontakten, vente noen sekunder, sette inn kontakten igjen. Etter en stund dukker forbindelsen opp igjen.

 

Jeg prøver nok en gang å overføre filene til ipod. Samme hender nok en gang. Samme prosedyre.

Tredje gang forsøker jeg å overføre filene fra Time Capsule til harddisken på laptop'en. Same shit.

Fjerde gang forsøker jeg å hente noen bilder fra Time Capsule til harddisken på imac'en i den tro at det kanskje er noe galt med en eller flere av musikkfilene. Men samme problemet. Kræsj.

 

Så hva i huleste er galt?!?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Det kan veldig godt hende du lider av elendig trådløs ruter!

 

Jeg var ikke klar over det før jeg kjøpte meg en litt dyrere variant, men på den gamle trådløse (som ble levert med internettabo'et) sleit jeg med å få tilgang hele tiden slik du beskriver.

 

Jeg begynte å skjønne tegninga da det viste seg at jeg hadde størst problemer når det var flere enheter på nett. Bare en PC - aldri noe problem. PC + mobil = av og til problemer. PC, bærbar PC, mobil = ofte problemer, alltid en enhet som ble disc'a. Flere enn det - fullstendig skjæring og resetting av flere enheter + ruter nødvendig.

 

Gikk hen og kjøpte meg en hissig trådløs ruter. Nå går alt meget bedre. Takler flere enheter på nett - plages ikke i det hele tatt av lav hastighet eller brudd når PCn står og laster ned samtidig som jeg leser nyheter på mobilen, sjekker jobbmail på bærbar og streamer en video på PS3en ;)

 

Jeg ville testa det først - hvis du kan.

Lenke til kommentar

Nå skal vel Airport Extreme være en såkalt "hissig" trådløs router, som du skriver om. Dyr er den også. Men det ser jammen ikke ut til å hjelpe. Men om det er selve router-delen eller om det er harddisk-delen i den som fusker, vet jeg ikke. Man skal ikke måtte betale i dyre dommer for en ustabil router.

Jeg gir den til over påske, og viser den ikke bedring innen da, ryker den på trynet tilbake til Elkjøp.

Lenke til kommentar

Hei ,

Har du sjekket at du har siste versjon av firmaene på timecapsulen din.. Dette sjekker du lettest via air port utility.. Tror siste versjon er 7.6.1

 

Nyeste versjon er på plass. Nå har det blitt halvannen uke uten at jeg har fått anledning til å være i nærheten av min Time Capsule, men får prøvd på nytt i kveld.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...