Jump to content

Syter

Medlemmer
  • Content Count

    119
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

107 :)
  1. Det er de färreste av oljeinstallasjoner som bruker combined cycle, og dermed oppnår (aldri) "normale" virkningsgrader. Med enkelt-syklus ender man opp et sted under 34%, spesielt dersom man bare körer gasskraftverket som en jetmotor, dvs gass og luft inn, rotasjon og adiabatiske reaksjonsprodukter rett ut. Det avhenger også av gasstrykket inn. Wikipedia sier at for kombinert syklus så er tallet närmere 64% - noe man kan forvente. Men om det er så vanvittig lurt å bygge et varmekraftverk på stylter i nordsjöen, tror jeg ikke. Bedre å ta gassen på land, bruke den til det gass brukes best til - distribuert oppvarming + som råvare i kjemiske prosesser. For varmekraftverk bör vi brenne söppel og mannskit först, deretter, om det trengs, biobrensel, I nödsfall gass. Uansett löser vi alle disse problemer om vi bare bygger noen helt normale atomkraftverk. Gjerne i min bakgård. Da kan vi også slutte å rasere norske elver og vassdrag, heier og fjelltopper. Ja takk til atomkraft - nei takk til vann&vind.
  2. Dammit. Har lett lenge etter gamingutstyr som ikke ser ut som kunstprosjektet til en fargeblind parkinsonramma ape. Men det må jo fungere.
  3. 1: Hevn som straff gjør oss til et samfunn vi (jeg?) ikke ønsker å ha 2: Så uskyldig dømte kan slippes frie og gjenopprettes 3: Fordi ingen i Norge inkludert statsmakten bør ha myndighet til å dømme noen til døden. 4: Fordi ingen burde kunne få sin lønn av å drepe mennesker. Uten bøddel, ingen dødsstraff. Som et tillegg, så er det bare skrapnasjoner som henretter via lov, de verste gjør det mest. Kina, Iran, Saudi Arabia... Lista er lang.
  4. Er dette også bra for de som kanskje ikke helt skjønner greia / ikke elsker japansk spill - stil? Oss som likte FF7 og persona 5 men syntes veldig mye annet var slitsomt pubertalt ræl med overdrevete karakterer og treg plottutvikling?
×
×
  • Create New...