Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

[Løst] Hva skjer når en PC er koblet til trådløst OG med tråd?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Normalt sett så vil jo den ene tilkoblingen være inaktiv, dvs den vil ikke være disablet men den vil ikke være i bruk når man har 2 like tilkoblinger, f.eks at man er koblet via kabel og trådløst til samme router.

Mener på det er OSet som bestemmer hvilken av nettverkstilkoblingene den prioriterer, mener også på å ha sett forskjellige typer prioriteringer (noen kan man sette opp selv, andre ikke), og tror det var fra WinXP og oppover at Wired Connection ble prioritert på Windows siden. Du kan ha begge aktive som nevnt ovenfor, men da er man på ulike subnets etter mine erfaringer, og virker som brukeren over også er det.

Endret av Youcef
Lenke til kommentar

Det kommer helt an på operativsystemet ditt. Det finnes en routing-tabell som forteller hvilken trafikk som skal gå hvor. Den siste ruten pleier å være 0.0.0.0/0, som betyr alle IP adresser, og den peker på et av nettverksinterfacene dine. Om OSet ditt foretrekker kabel foran trådløst så kan det godt hende at det vil sørge for at default route (0.0.0.0/0) går til trådbasert interface. Tror det er samme kommando i både windows og linux, skriv "route" i kommandolinje, så ser du listen.

Lenke til kommentar

Så vidt jeg vet benytter den det interface med lavest "metric".

 

For å sjekke kan du kjøre noe trafikk og overvåke alle nettverksinterfacenes trafikk, f.eks med windows performance monitor eller annet program (bwmonitor e.l.). Da vil du se hvor mye hvert interface blir benyttet.

 

Ved å kjøre Win+R -> CMD -> route print så får du opp hvilke metrics som gjelder for de ulike interfacene, viktigst er vel 0.0.0.0-routen. Det interfacet som har lavest metric der er det som vil bli benyttet til trafikk ut av huset sånn grovt sett.

 

Normalt sett så blir kablet prioritert med lavest metric, men jeg har vært borti tilfeller der det er lik metric eller lavest på WLAN, f.eks. når man har et 100Mbit LAN-kort og 802.11n trådløst. For å endre et interface sin metric fra "auto" til noe man selv ønsker, gå på Network and sharing center -> Change adapter settings -> Wireless Network Connection (f.eks) -> Properties -> Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) -> Properties -> Advanced -> Velg vekk "automatic metric" og skriv inn ønsket verdi.

 

Om det er fornuftig å hacke med dette på egenhånd er vel så, men i tilfeller der man sliter kan det være verdt et forsøk :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...