Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Finner trådløse tilkoblinger men klarer ikke å koble på


Anbefalte innlegg

Hei, nettopp kjøpt meg en Samsung 305U1A 11.6". Den fungerer veldig bra med unntak av det trådløse nettverket. Jeg finner trådløse nettverk i nærheten, med full styrke, men får bare "Windows kunne ikke koble til".

 

Nettverket fungerer av og til, det virker veldig random når det vil fungere og ikke. Jeg sitter på samme nettverket og skriver nå så nettverket er fint. I tillegg kan jeg ikke akkurat erstatte routeren ettersom jeg sitter på NTNU sitt nettverk nå. Men jeg har samme problem i leiligheten, av og til funker det, og av og til ikke.

 

Når jeg hadde Internett i går tok jeg en speedtest på nettet, da fikk jeg 20 Mbit ned og 0.7 opp så jeg lurer på om det er noe gale med nettverkskortet?

 

Av andre ting jeg har prøvd inngår reinstallering av drivere, oppdatering, dns flush og renew av ipconfig. Noen som har noen tips?

 

På forhand takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Et fint første trinn er å sjekke at firmware og drivere for nettverkskomponentene er i siste versjon:

 

Prøv Samsungs supportsider for å se etter siste versjoner av disse, evt. supportsidene til leverandørene av nettverkskortene i maskinen.

 

2. Det kan dessverre hende at wlan-kortet er fysisk skadet og trenger utbytting eller reparasjon.

Om du er heldig, går dette på garantien.

 

3. En tredje mulighet er at wlan-kortet rett og slett ikke er av veldig god kvalitet, og at det har lett for å miste forbindelsen hvis avstanden til nærmeste aksesspunkt blir for stor e.l.. Guttene i PC World Norge anbefaler da å bytte ut wlan-kortet med et av høyere kvalitet.

Sitat:

"Ruteren er viktig for trådløsytelsen, men våre tester viser at det like gjerne kan være pc-en eller wlan-adapteren som er flaskehalsen."

 

Lær mer om bytte av wlan-kort:

Endret av Geir@mac&win
Lenke til kommentar

Vanligste feilen ved slike problemer er som oftest krypteringen. Ruter og nettverkskort må støtte samme protokoll. Skru av all kryptering og se om det kobler seg til da. Prøv med kun WEP kryptering hvis det virker uten kryptering. WPA2 kan ha kompabilitetsproblemer hvis kortet i pcen er av den billigste typen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...