Gå til innhold

Apple TV eller bygge HTPC?


Anbefalte innlegg

Jeg vurderer enten å kjøpe en Apple TV og kjøre XBMC på den eller bygge en egen HTPC. Det første virker klart billigst, men sistnevnte byr på mer frihet. Spørsmålet da er hvor billig det er mulig å få det?

 

Mine bruksområder omfatter hovedsaklig streaming av video fra nettverksdisk, Spotify, Netflix og TV2 Sumo. TV2 Sumo er såvidt det er meg bekjent ikke mulig å kjøre på annet enn Windows ettersom det krever Silverlight.

 

Det jeg da ser for meg at jeg trenger er et kabinett, CPU, hovedkort m/grafikk, nettverkskort, minne og noe harddiskplass. DVD/BD-drev klarer jeg meg fint uten, og når det gjelder harddisk trenger jeg ikke mer enn noen få GB da alt uansett skal streames.

 

Hvordan kan da dette gjøres billigst mulig, eller skal jeg bare satse på Apple TV? Finnes det eventuelt en annen mediaspiller som vil la meg se TV2 Sumo på den?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Apple TV = 720p

 

Ja, men det kan jeg leve med. Klarer meg fint med 720p.

 

Jeg har noen gamle PC-er liggende, men vet ikke om det er noe derfra som kan brukes. Har iallefall et par bærbare som er 4-5 år gamle, men det er kanskje bedre å kjøpe nytt?

 

Noen som kan sette opp et kjapt oppsett? Pris er ekstremt viktig her, for å spesifisere det. Er det mulig å få noe ned mot 2000?

Lenke til kommentar
Mine bruksområder omfatter hovedsaklig streaming av video fra nettverksdisk, Spotify, Netflix og TV2 Sumo. TV2 Sumo er såvidt det er meg bekjent ikke mulig å kjøre på annet enn Windows ettersom det krever Silverlight.

 

Mine synspunkter (ettersom jeg selv har en Apple TV gen. 2):

- du begrenses som andre har nevnt til 720p

- TV2 Sumo kan du bare glemme

- Spotify må kjøres gjennom egen streamingsoftware (som Airfoil) fra en laptop/stasjonær maskin, og du vil da få noen sekunders forsinkelse på overføringen

- Netflix har jeg ikke prøvd, men det skal visstnok fungere greit

- vær oppmerksom på at Apple TV har en lei tendens til å ha behov for pause i avspilling for å buffre dersom du streamer video trådløst fra din PC. Alltid irriterende når bildet fryses midt i actionsekvensene (hvor datastrømmen er tyngst) for at Apple TV må buffre på nytt

- dersom du ikke jailbreak'er og bruker XBMC (eller lignende) er du begrenset til et fåtall formater og må sannsynligvis bruke mye tid på å omgjøre videofiler så den passer inn i itunes

- fjernkontrollen er liten og hendig, men etter min mening hemmes man av at det blir altfor mange tastetrykk og navigasjon når man skal gi inn noe input (brukernavn, passord, adresser etc)

 

På den positive siden er det er kompakt og plasseringsvennlig boks, som dog krever fri sikt til fjernkontrollen.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Det spørs hvor mye tid du er villig til å sette inn i dette prosjektet.

 

Hvis du vil ha et oppsett som kan også brukes til lett nettsurfing/Spotify så anbefaler jeg HTPC, enten bygge selv eller kjøpe en ferdig som f.eks Zotax eller Mac Mini.

 

Hvis det er utelukkende for å spille av film så er definitivt Apple TV 3 en løsning som bør vurderes. Vær obs at denne ikke har blitt jailbreaket enda så kanskje du bør vente.

 

Selv har jeg bygget meg en liten HTPC nylig som jeg er ganske fornøyd med :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...