Gå til innhold

Gene sharp - ikke voldelig revolusjon


Gjest Slettet+9871234

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+9871234

Der har gått et ganske interessant program om Gene Sharp http://en.wikipedia.org/wiki/Gene_Sharp som har skrevet en håndbok:

 

From Dictatorship to Democracy

 

Her er hans 198 metoder for ikke voldelige aksjoner:

 

http://www.aeinstein.org/organizations/org/198_methods.pdf

 

Er det noen som har sett programmet eller lest bøkene hans?

 

Et spørsmål jeg personlig har stilt meg er hvor lett disse ikke voldelige metodene kan ende i vold? Det påstås at de er brukt i den revolusjonen som nå skjer i den arabiske verden.

 

Vi kan bli kvitt brutale diktatorer som Ghadaffi, men nå herjer bevæpnede bander Libya og freden er langt fra kommet til Egypt.

 

Det som skjer i Syria vekker gru over hele verden, mens verdenssamfunnet står og ser på. Fn er maktesløse, nesten som folkeforbundet i mellomkrigstiden.

 

Dette er et tankekors ved ikke voldelige metoder, at de kan ende i blodbad som i Syria, eller er det som skjer i Syria en historisk nødvendighet der undertrykkingen har godt for langt?

 

People start to liberate themself. They don't need an outside power.

Sitat fra det omtalte Nrk programmet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

"People start to liberate themself. They don't need an outside power." stemmer nok dèt, men da staten innfører tiltak som NDAA hjelper det lite. personelig pisser jeg på loven, "born into slavery". vil ingen vondt gjør ingen vondt og de som har behov for å regulere,regjere meg kan forsvinne der sola ikke skinner. forresten regjering oversatt til engelsk betyr i bunn og grunn tankestyring. ref latin.

 

"In matters of truth and justice, there is no difference between large and small problems, for issues concerning the treatment of people are all the same." -Einstein

 

angående arab spring som du nevner er det vel håpløst enten med eller uten sittende regjeringer, her i vesten og for den saks skyld, mye på grunn av tre religioner og PSYKOPATER i maktposisjoner og selvfølgelig en haug av mediapapegøyer som løper rundt i flokker.

Endret av erlendeg
Lenke til kommentar

Det jeg finner ekstremt ironisk er vel at vis samme folkemengde som hadde brukt ikkevoldelig metode hadde brukt de samme metodene, men med lov til å bruke vold mens de først er i gang, så ville de ha kommet så adskillig mye lengre.

I stede for at man forventer at boykotten skal bli fulgt, sørger man for at varene aldri kunne bli solgt.

I stede for at man setter seg ned for å overlaste arrestsysemet så angriper man politiet systematisk for nøyaktig samme effekt.

I stede for at man tolerer politiet, sørger man for at de ikke kan leve livet som privatpersoner.

Det eneste som gjør at "ikke voldelige aksjoner" klarer seg er at de får nok PR til å bygge seg store og psuedoorganiserte nok til å faktisk bli en bit av samfunnsmemen.

 

Ikke voldelig bøykott har ingenting for seg, annet enn startfasen for å få publisitet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...