Gå til innhold

Studentbyer i Trondheim


Trifate

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har nå søkt studieplass på siv.ing. studie ved NTNU og tenkte å søke studentbolig. I denne sammenheng lurte jeg på om noen har råd til hvilken studentby jeg burde søke bolig hos?

Har sett litt rundt og TeknoByen virker bra, noen som har erfaring derfra? :)

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Studentbyer som ligger innenfor kort gåavstand til Gløshaugen: Nedre Singsakerslette, alle Klostergata-studentbyene, Blokksberg, Teknobyen, Magnus den Godes gate 3, Berg og Lerkendal. De fire første har i tillegg kort avstand til både Samfundet og sentrum. Kan anbefale alle utenom Blokksberg, som har for få hybler til at det er noen vits i å søke som førsteårsstudent (dvs. det er så godt som ingen sjanse for å få hybel der).

 

Magnus den Godes gate 3 er billig, men er dessverre ikke oppusset i det siste. Berg er helt ny (dvs. erstattet en eldre Berg studentby som ble revet) og stor, og har 5 minutters gangavstand til Gløshaugen og gode bussforbindelser/lengre gangavstand til sentrum og Samfundet. Lerkendal ligger rett ved siden av Berg og er noe eldre. På Nedre Singsakerslette bor jeg selv -- litt dyrere enn resten, men kort avstand til alt og alle husene er nyoppusset (tror jeg). Klostergata-studentbyene ligger mellom Nedre Singsakerslette og Blokksberg og uten å ha vært inni dem tror jeg ikke de er like nyoppusset, men er billigere og ligger like nært alt.

 

Vil du ha så billig bolig som mulig er Moholt studentby, Frode Rinnans vei og Karinelund noe lengre unna, men som sagt billigere (selv om jeg ville søkt på Magnus den Godes gate 3 før begge disse). Fra begge er det gode bussforbindelser til overalt. Vil ikke anbefale å søke Steinan selv om det er billig -- bussforbindelsene er dårlige.

Endret av operg
Lenke til kommentar

Ettersom Gløs ligger langs 5-er bussruta så kan du også bo på Voll studentby, Frode Rinnans Veg, Karinenlund og Moholt studentby. Voll tror jeg har kjøkken for 7 stykker, så det er litt mer "sosialt" på godt og vondt ;) Frode Rinnans Veg har fin standard og man deler bare fellesareal med en person. Moholt studentby har visst et veldig internasjonalt klientell, og store deler av denne byen er trist og ikke oppusset på en stund. Karinenlund ligger ved siden av Frode Rinnan, men er eldre.

 

Steinan studentby har også buss til Gløs, men den går ikke så ofte som buss nr 5. Steinan er liksom litt langt unna alt, men har sin sjarm den og. Billig, relativt velholdt og du deler med 3 andre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...