Gå til innhold

Xperia ray - begrenset tillkobling


nls

Anbefalte innlegg

Kjære forum,

 

Jeg har en Xperia ray, jeg har den på trådløst nett på jobb og hos venner, men hjemme nekter den å samarbeide, den kobler til nettverket, men viser alltid "tilkoblet med begrenset tilkobling"

Siden den kommer på nett _alle_ ? andre steder enn i leiligheten (selv hvis jeg legger den type 2 meter fra trådløsrouter) er jeg etterhvert tom for ideer til hva som kan være galt, og evt hvordan feilsøke videre for å slippe og benytte roaming hjemme.

 

Ideèr ?

 

 

PS, er noe usikker på om dette blir riktig kategori, men prøver her først :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

Kan være innstillinger i router, dvs nettverkstype (g eller n, 5 eller 2,4Ghz, krypteringsvalg, om du har fast ip adresse, låst nettverket til bestemte mac adresser eller andre ting.

Lenke til kommentar

Har du prøvd å slette det trådløse nettet du har hjemme fra telefonen og deretter legge det inn på nytt? Alltid greit å teste i tilfelle noe har blitt lagret feil.

 

Jeg opplevde en gang noe liknende, da var problemet at min wifi router automatisk hadde skiftet kanal til 14 eller noe som telefonen (ikke Ray den gangen) ikke klarte å koble seg på. Gikk inn på routeren å satte den manuelt til noe lavere, og så koblet telefonen seg fint opp mot nettverket igjen.

 

Hvis du feks. laster ned en app som heter Wifi Analyzer så kan du se hvilke trådløse nett som finnes, signalstyrke og hvilke kanal de ligger på. Er greit å velge en kanal med få andre sterke trådløse nett i nærheten som kan forstyrre hvis du velger å bytte kanal manuelt.

Hvis ditt nett vises i denne eller tilsvarende app på telefonen så burde ikke en "ugyldig" kanal være problemet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...