Gå til innhold

[Løst] Umulig å logge inn på bruktmarkedet


Ole74

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Takk for respons.

 

Er det planlagt å oppdatere bruktmarkedet i løpet av våren? Jeg har flere ganger vært i kontakt med teknisk, som sier at alt skal løses på sikt, men har enda ikke hørt noe annet enn synsing om planene fremover. Bruktmarkedet trenger absolutt en oppussing(som f.eks at en blir logget ut hver gang en forlater bruktmarkedet, og at captcha ikke fungerer som det skal)

Lenke til kommentar

Absolutt. Bruker bruktmarkedet ganske mye, så tror jeg har vært borti mange av de vanligste problemene. Lister opp de jeg kommer på i farten i tilfeldig rekkefølge. Noen av punktene er enkle bugs, mens andre er større omveltninger.

 

* Kategoriene trenger en opprydding. Det er mange kategorier som ikke har noen annonser, og de som har annonser er ofte rotete og fæle. Jeg sier ikke at dere bør fjerne noen av dem, men at det kanskje hadde lønnet seg å stokke litt om på det hele. Kanskje dele opp noen, kanskje slå sammen andre. Med bruktmarkedet i sin nåværende form(med lite antall annonser), er det ofte slik at jeg ikke bruker kategorier, men heller sjekker innom et par ganger daglig for å se hva som har blitt lagt ut. Hvis målet deres - som jeg tror og håper - er å få flere annonsører og større "omsetning" for bruktmarkedet, så må kategorioppsettet oppdateres kraftig. IKKE ta inspirasjon fra finn.no. De har feilet hardt med det nye oppsettet sitt, og tar ikke kritikk på det.

 

* Captcha som en må skrive når en kontakter selger når en ikke er logget inn fungerer ikke skikkelig. Hvis jeg åpner to annonser i to faner, så må jeg skrive captcha(og få feilmelding), trykke tilbake, og så skrive den nye captcha-en på nytt

 

* En blir logget ut av bruktmarkedet når en lukker nettleseren. Det er vel bare en liten cookie som skal til(eller at det er knyttet sammen med diskusjon.no på samme måte som f.eks facebook er integrert med andre nettsider). Jeg hadde foretrukket at en måtte være logget inn for å kunne ta kontakt også. Jeg vet jeg kan stille inn så kjøper må være logget inn for å kunne ta kontakt med meg, men jeg ønsker at det er slik på hele bruktmarkedet. Det vil gjøre det mer eksklusivt, samt at det gir et mer kontrollert "samfunn". Skulle en selger ønske at hvem som helst kan ta kontakt, så er det ikke verre enn at vedkommende oppgir epost-adressen sin i annonsen.

 

* Et karaktersystem på selgere(og kjøpere?) hadde ikke vært å forakte. Hvis en må logge inn for å selge, samt logge inn for å kontakte selger, så blir det fort et mer seriøst nettsted. Jeg annonserer en del, og får ofte "tullesvar", med til dels frekke, giddaslause kommentarer og utspill. Hadde kjøper/selger-profilen blitt linket til din person(f.eks ved bruk av telefonnummer), samt at personen bak brukernavnet ble "rangert" på bakgrunn av oppførselen sin, så hadde terskelen for tull og useriøse annonsører/kjøpere vært høyere.

 

* Opplasting av bilder når en lager annonse fungerer ikke skikkelig. En kan velge et bilde, trykke "lagre og forhåndsvis", og det bildet kommer i blant opp. For å få mer enn ett bilde, så må en trykke rediger, og repetere prosessen. Det er også unødvendig at en må trykke en ekstra gang for å publisere annonsen etter man er ferdig med den(det kan sikkert strømlinjeformes).

 

* Bruktmarkedet oppfattes som noe uferdig og forlatt, da det står ting som

"Musikkinstrumenter

Kategorien har for øyeblikket ingen annonser.

Bli den første til å annonsere her!"

 

* Søkefunksjonen fungerer veldig dårlig. Har ikke jobbet med søkealgoritmer, så har ingen forslag til forbedring, men det fungerer generelt dårlig slik det er nå.

 

* Et annet problem er at bruktmarkedet generelt er kronglete å bruke, og at folk dermed lager samleannonser, i stedet for en annonse per gjenstand. Det gjør at kategoriene blir tildels overflødige, og at det er vanskelig å finne det en er på jakt etter. Et konkret eksempel: En tid tilbake var jeg på jakt etter et GTX470 eller 480. Jeg var helt sikker på at jeg hadde sett det opptil flere ganger enten på bruktmarkedet eller på finn.no. Da jeg letet etter det fant jeg det ikke. Hadde kategoriene fungert som de skulle, og at søket hadde vært i god form, kunne jeg enkelt konkludert med at kortet jeg husket å ha sett, var solgt. IOM at ting ikke fungerer som det skal, satt jeg lenge og letet etter kortet, uten å finne noe. Det resulterte i at jeg følte meg dritt fordi jeg ikke klarte å finne det igjen, i stedet for å få en konklusjon på minuttet.

 

* Gamle annonser blir ikke fjernet. På godt og vondt. Det gir et slags arkiv en kan google i, men det gjør det hele veldig rotete. Hvis jeg har en annonse liggende ute i f.eks 7 dager uten respons, så kunne jeg tenke meg å ha en "publisér på nytt"-knapp, der den gamle annonsen ble slettet, og at den ble publisert på nytt(det kan dog fikses hvis det blir bedre kategorioppsett og flere kjøpere som er innom). Kommer annonsen til 4. eller 5. side i oversikten over nye annonser, så er det vesentlig færre potensielle kjøpere som ser annonsen, og en må publisere på nytt.

 

* Når en lager/redigerer en annonse som allerede har en tittel, og en ønsker å endre den, så blir den forrige tittelen borte. Hvis dere bytter ut tittelboksen med en vanlig tekstboks, så vil det problemet forsvinne. Da slipper vi også ørten annonser med overskriften "Bruktmarked - Hardware.no". En må da altså se en tom tekstboks med en beskrivende tekst som sier f.eks "Overskrift. Skriv noen ord som beskriver annonsen godt", og en må få en feilmelding hvis den er f.eks under 7 tegn(slik at folk ikke kan skrive "iphone").

 

* Sist men ikke minst, så trenger bruktmarkedet mer markedsføring og en bedre forside. Det er typisk veldig få som legger ut annonser, men når en først legger ut annonsen, så gjør alle andre det også, og man ender opp på side to eller tre, og nesten ingen ser annonsen din. Se forslag til nytt GUI nederst.

 

Prisguide.no bør forøvrig også oppdateres. Jeg bruker utelukkende Prisjakt.no for å finne det jeg trenger, og bruker kun prisguide hvis både prisjakt og google feiler. Det er kjedelig at prisguiden må være "siste utvei", når potensialet er så stort. Tenker da spesielt på at dere kan åpne for muligheten til at brukte produkter dukker opp i prisguiden. Det er den ene lille detaljen som kan skille dere fra kelkoo og prisjakt.no. Det gir muligheter i form av at bruktmarked.no gir annonseplass både her og der, og kan øke annonseinntektene dere en hel del!

 

* Jeg synes ikke dere bør endre det generelle grensesnittet nevneverdig før bruktmarkedet får totaltrenovering. Det fungerer greit som det er, med dagens antall annonser, og det blir mer hassle enn moro hvis alt snus på hodet. På sikt kan det være en idé å ha kategoriene på venstre side, slik at annonsene starter rett under HW-banneret, i stedet for å starte laaangt ned på siden.

 

Angående grensesnitt. Per i dag er listen over annonser ca. 670 piksler bred. Folk flest - spesielt de som surfer på hardware - har høyere oppløsning enn 800x600, og skjermen deres takler da et bredere/mer høyoppløst grensesnitt. Jeg bruker diskusjon.no dynamisk som layout på forumet(siden audiovisuelt er borte). Der har den aktive delen av vinduet en bredde på litt i overkant av 1400 piksler(har 1680x1050 oppløsning på skjermen min). Det er en fin bredde. Hvis breden på annonselisten i bruktmarkedet hadde vært f.eks 1200px, med tilsvarende ramme på høyre side som på venstre side(f.eks med annonser i), så hadde en fått mye mer informasjon på den samme skjermoppløsningen, og dere kunne presset inn flere annonser, uten at de er veldig forstyrrende.

 

Forslag til neste iterasjon GUI(mekka fort i paint)

post-108681-0-33018900-1329411120_thumb.jpg

bruktmarkedforslag.bmp

 

I venstre ramme burde det i utgangspunktet begrenses til 5-6 hovedkategorier(med noen underkategorier hver), som er lagt opp på samme måte som på f.eks komplett.no(at underkategorien dukker opp under kategorien i menyen). Annonserammen bør også være bredere enn den er på forslaget mitt.

 

EDIT: Bildet fungerte ikke

Endret av konduktans
Lenke til kommentar

Beklager at jeg ikke har gitt noe tilbakemelding ennå.

Jeg har begynt å jobbe med problemene i bruktmarkedet, og siden jeg ikke har jobbet med bruktmarkedet tidligere har jeg litt å sette meg inn i.

 

Jeg har forøvrig fikset to små problemer: tallet i "Mer fra denne selgeren(x)" er nå riktig, og jeg fikset et problem med tegnsettet på siden der man lager en ny annonse. Akkurat nå ser jeg på problemet at man blir logget ut når man lukker nettleseren.

Lenke til kommentar

Når en trykker på prishistorikk for et produkt som er utgått, så er den blank. Hele poenget med den er vel at man skal kunne se hva produktet kostet da det var i salg?

 

Dette er mitt område. Har du et eksempel så skal jeg dykke ned i databasen for å se hva som er mulig å få til. Vi skal ha prishistorikk et år tilbake, men mulig vi ikke støtter noe lenger enn det i øyeblikket. Uansett skal det være en grei sak å få til for de fleste produkter..

 

Mvh,

Amund

Lenke til kommentar

Her er et eksempel der det fungerer som det skal:
https://prisguiden.no/produkt/xfx-geforce-gtx-260-576m-896mb-146496/prishistorikk

Ingen priser per i dag, men oversikt over tidligere priser.

Det ser faktisk ut til å fungere greit. Det er lenge siden jeg sjekket noe slikt i prisguiden, så det er mulig det har bedret seg i mellomtiden. Har dere gjort noe med prisguiden nå i det siste? Finner flere produkter jeg ikke fant tidligere( https://prisguiden.no/kategorier/hovedkort?detailId%5B%5D=65%28822%29 ).

En ting som går å forandre, er at hvis produktet har vært uten pris f.eks to år, så kan prishistorikken vise tidligere priser, i stedet for å vise et tomt bilde.

Hva tenker dere forøvrig om integrering av bruktmarkedet i prisguiden? Med et smart brukergrensesnitt og litt flere(og mer presise) annonser i bruktmarkedet, så tror jeg det kan slå an stort, både innen tek-nettet, og ovenfor nye brukere.

Lenke til kommentar

 

 


Det ser faktisk ut til å fungere greit. Det er lenge siden jeg sjekket noe slikt i prisguiden, så det er mulig det har bedret seg i mellomtiden. Har dere gjort noe med prisguiden nå i det siste? Finner flere produkter jeg ikke fant tidligere( https://prisguiden.no/kategorier/hovedkort?detailId%5B%5D=65%28822%29 ).


Så bra. Vi gjør masse endringer fortløpende, og derfor er det vanskelig å si noe konkret om hva som er gjort for å løse dette :-)

 

En ting som går å forandre, er at hvis produktet har vært uten pris f.eks to år, så kan prishistorikken vise tidligere priser, i stedet for å vise et tomt bilde.


Det står på blokka. Akkurat nå er prishistorikken som standard bare 30 dager tilbake i tid, men det ville vært mer hensiktsmessig å ha to grafer, både "siste 30 dager" og "siste 2 år" for eksempel.

 

Hva tenker dere forøvrig om integrering av bruktmarkedet i prisguiden? Med et smart brukergrensesnitt og litt flere(og mer presise) annonser i bruktmarkedet, så tror jeg det kan slå an stort, både innen tek-nettet, og ovenfor nye brukere.


Det er helt klart mye vi kan gjøre her. Akkurat nå bør vi nok fokusere på å rette de feilene som dere har påpekt i bruktmarkedet, og så må vi vurdere senere hva som er viktigst fremover.

Takk for gode innspill!
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...