Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Steg 1: Finn ut hva du vil lage

Steg 2: Undersøk hvilke programmeringsspråk som vil passe til målet

Steg 3: Les igjennom dokumentasjon for språkene og vurder dem opp mot hverandre og se om dette er noe du fortsatt vil begi deg ut på

Steg 4: Søk etter kurs for det gitte språket du har valgt og bla opp $$$$

 

En ting du vil se er at spill ofte simulerer fysikk så uansett hvilket programmeringsspråk du velger så må du klare å oversette fysiske prinsipper til programkode så da er matematikk og fysikk vel så viktig å kunne som det å kunne skrive programkode.

Lenke til kommentar

NTNU har mange spennende utdannelser og fag du kan titte på.

 

Du må nesten si mer om hva slags kurs/fag du er på jakt etter og hvilken situasjon du er i for at man skal kunne komme med noen skikkelige anbefalinger til deg.

Finnes det ikke kurs slik som, for eksempel (sånn som dansekurs, eller gitarkurs xD ! Slikt som man går på noen ganger i uka) ? Slike kurs bare med for eksempel Visual Basic? / C# / C++ ?

Endret av ErikAuranaune
Lenke til kommentar

Visual Basic ville jeg nok ikke starta med.

 

I think of the company advertising "Thought Processors" or the college pretending that learning BASIC suffices or at least helps, whereas the teaching of BASIC should be rated as a criminal offence: it mutilates the mind beyond recovery.

 

Jeg har ikke vært borti BASIC noe mer enn i Excel, men det er noe av det mest frustrerende jeg har vært borti. Men jeg ville lært meg C eller C++. Personlig syns jeg det er gøy og du kan gjøre "alt".

Hvis du ikke har mulighet til å ta noen kurs på f.eks. NTNU vil jeg anbefale deg å kjøpe bøker, sette deg ned og starte med programmeringa.

 

Personlig liker jeg å programmere i GNU/Linux ettersom du der har alle verktøya du trenger. Hvis du programmerer i Windows ville jeg lastet ned et IDE, eller bare en kompilator. Det går fint å bruke Notepad (selv om fargekoding og code hinting hjelper veldig) og laste ned GCC for å kompilere programmet. Mer trenger du strengt tatt ikke hvis du skal begynne med C-programmering.

En bok jeg kan anbefale er C Programming Language, denne har jeg hørt skal være veldig bra. Ellers er jeg tilhenger av Google, men regn med å lese masse engelsk stoff. Norske bøker har en tendens til å være dårlige. 

 

EDIT: Fiksa sitat

 

 

Endret av hjahre
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...