Gå til innhold

S100, XZ-1, LX5 eller NEX-5? Trenger hjelp med valg av digitalkamera


Anbefalte innlegg

Hei

 

Er ute etter et nytt digitalkamera, og har etter å ha lest en del tester og anbefalinger kommet frem til følgende kameraer som potensielle anskaffelser:

 

- Samsung Canon S100

- Olympus XZ-1

- Panasonic LX5

- Sony NEX-5

 

Pristaket mitt er 3500 kr, og jeg er aldeles ikke som noen avansert kamerabruker å regne. Men jeg tenker som så at jeg først som sist kan investere i et godt kompaktkamera når jeg først skal kjøpe et. Det jeg ser etter, er et kamera som er relativt lite og lett å ha med seg og som har relativt gode opptaksmuligheter. Det kameraet som tiltaler meg mest på nåværende tidspunkt, er Samsung Canon S100, men jeg er fremdeles ikke sikker. Er det noen som har noen anbefalinger om hvilket jeg bør velge?

 

På forhånd takk for svar!

Endret av Concrux
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mente selvsagt Canon S100, har rettet på det nå. :) Virker som at opptaksmulighetene på S100 er av bedre kvalitet enn de øvrige alternativene. Ofrer jeg mye bildekvalitet i forhold til de andre kameraene hvis jeg går for S100?

Lenke til kommentar

Ofrer jeg mye bildekvalitet i forhold til de andre kameraene hvis jeg går for S100?

 

I forhold til hvilket av de andre, og på hvilket område? Det er dessverre ingen som er best på alt.

 

NEX-5 er i en helt annen klasse enn de tre andre. Bildekvalitet til NEX-5 er mye bedre på høy Iso, men NEX-5 er også mye større selv med en lyssvak 3x zoom.

 

S100 er best på høy Iso av de små, er det klart minste kameraet og har det største zoomområdet. Lysstyrken er bra på 24mm, ikke verst på 28, men elendig på full tele. S100 kan ikke bruke vanlig ekstern blits (det kan ikke NEX-5 heller). Kant/hjørneskarphet kunne gjerne vært bedre på vidvinkel, men er rimelig bra i resten av zoomområdet.

 

XZ-1 har best blender gjennom hele zoomområdet, men er et hakk dårligere på prosessering av bilder på høy iso. LX5 har kortere zoomområde og litt dårligere lysstyrke enn XZ-1, begge er større og tyngre enn S100.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...