Gå til innhold

Tenger trådløs tilgang på stasjonær PC


-GrAvYy

Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg skulle gjerne hatt litt hjelp til kjøp av et trådløst nettverkskort eller nett via USB til den stasjonære PCen min. PCen er plassert under et lite bord og vil nok ikke ha plass til antenner osv under der. Det beste hadde vært noe som som hadde en trådløs sender og mottaker som kunne stå oppå bordet, og så være kablet ned til PCen under bordet for best dekning, enten via USB eller et nettverkskort.

 

Noen som har forslag til produkter jeg kan kjøpe som tilfredsstiller dette?

 

Takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det du trenger er nok da en USB wifi adapter. Disse kan du om du ønsker bruke på en helt vanlig USB forlenger-ledning, og dermed få et par meter å jobbe med i forhold til plassering (dersom det viser seg at signalet ikke er godt nok når den står dirkte koblet i PCen).

 

Det er veldig stort utvalg av slike, og denne typen nettverkskort er nok uansett det rimeligste valget. Det er vanskelig å foreslå en helt spesifikk modell, men her er et par ting du kan tenke på å få med:

 

- Du bør ha støtte for 802.11n standarden. g standarden er det som er brukt mest enda, men vi er på vei til å gå over til mer og mer n nettverk som er mye raskere. Derfor er det kjekt å ha den støtten i adapteret for fremtiden - selv om senderen din ikke nødvendigivs har dette akkurat nå. Dette koster nå ikke nevneverdig mer uansett, så det er for dumt å ikke få med seg dette når du først kjøper nytt.

 

- Hvis du har spesiellt krevende signalforhold så kan det være en god idè å ha en avtakbar antenne. Da har du muligheten for å sette på noe kraftigere antennesystem senere ved behov. For en stasjonær maskin som skal stå stille så kan du jo også evt. bruke direksjonell antenne ved behov om forholdene eller avstanden er spesiellt stor. Dette gir en veldig stor signalboost med den ufordelen at den må siktes inn (men det er jo ikke noe stort problem så lenge maskinen er stasjonær slik at det bare må gjøres èn gang).

 

Jeg vil ikke komme med noe direkte produktforslag da det er såpass stort utvalg og jeg har ikke full oversikt - men dette er ihvertfall et eksempel på noe slikt du trenger:

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=593510

(dog ikke med avtakbar antenne på denne modellen)

 

Det er også verdt å nevne at om du er villig til å vente 1-3 uker på levering så er det veldig mange helt greie slike enheter på ebay som selges for skampriser (og ofte gratis frakt) - og kvalitetsmessig er de ofte akkurat det samme som du får her hjemme i butikkene uansett.

Her er eksempel på en jeg kjøpte selv nylig og synes har fungert bra:

http://www.ebay.com/itm/USB2-0-11n-WiFi-Wireless-300M-300Mbps-802-11b-g-n-Adapter-antenna-dongle-/330629299844?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cfb0abe84

på ebay eller dealextreme får du også direksjonelle antenner til disse til lignende skampriser ved behov, så du kan komme unna med hele pakken ganske rimelig om du ikke har hastverk.

 

Håper dette hjalp deg litt :)

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...