Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Matte muntlig, krise!


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Det har seg slik at jeg og en kamerat skal ha muntlig tentamen i matematikk. Vi skal dra på en skireise til Alpene, der vi skal få med så mye matematikk som mulig. Har ganske god kontroll på alle emnene vi skal ha med, bortsett fra vei, fart og tid. Vi tenkte å lage en graf med funksjonsuttrykk, der vi fikk med dette med vei, fart og tid. F.eks at vi kjører med en gjennomsnittshastighet på 60km/t til reisemålet. Hvordan lager vi en slik graf? Kan noen av dere hjelpe oss? Har fått fullstendig hjernteppe om dette, så vi kommer ikke særlig langt. Det haster! :)

 

På forhånd, takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

høyde på fjellet pr kjørte km er jo en enkel sak å vise fram på en linær graf på formen f(x)=ax+b. For eksempel om dere starter på 200moh og stigningen er på 10% blir det 1m stigning pr 10 kjørte meter. Hvis verdier pr enhet på x akse viser km, og verdier pr enhet på y akse er 50m gir det ligningen f(x)=100*x+200.

Hvis dere holder på med andregradslikninger kan dere plotte inn forskjellige høydemetre oppover fjellet(det er jo mer reelt).

 

Har dere med prosentregning? Hvis ikke er bompenger en idé, hvor det er flere bomstasjoner oppover fjellet. Første bomstasjon tar 50kr, hvorpå det stiger med feks 50% pr passert bomstasjon. Da blir det starttakst multiplisert med vekstfaktor(1,5) opphøyd i antall bomstasjoner.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...