Gå til innhold

Følg med på vår ekspedisjon tvers over Alaska


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Vi er tre gutter som i juni 2012 skal krysse Alaska på tvers til fots og ved hjelp av packraft. Vi kommer til å starte fra eskimolandsbyen Kaktovik på Alaskas nordøstkyst, og vil forflytte oss sørover langs Hula Hula River over tundraen. Vi kommer til å krysse vannskillet i Brooks Range ved Guilbeau Pass, og slippe oss ned til Sheenjek River, som vi vil padle til Fort Yukon. I Fort Yukon vil vi proviantere før vi fortsetter vestover på Yukon River, Alaskas største elv. Yukon følges helt til Kaltag, hvor vi igjen tar beina fatt og går "over åsen" til vi kommer til Unalakleet River. Den padles så helt ut til kysten og landsbyen Unalakleet, som er endepunktet for turen. Ruta kan ses her: Kart

 

Totalt vil vi tilbakelegge ca. 1800 km, hvorav ca. 250 km er til fots. Turen er planlagt å gjennomføres på én måned, dvs. at vi i snitt må ha 60 km om dagen. Dette er langt, men siden mesteparten av turen foregår på forholdsvis raske elver, skal det gå greit.

 

Vi arbeider for tiden med å skaffe sponsorer, og hjemmesiden vår vil komme nærmere desember, men enn så lenge går det an å "Like" og følge med på Facebook.

 

Har dere spørsmål, fyr løs!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse
  • 4 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...