Gå til innhold

Glowstringing


Anbefalte innlegg

Tråd for glowstringing - veldig populært på trance-konserter og lignende. Kan også benytte fakler istedenfor glowsticks og man får noe som ser ganske stilig ut i solnedgangen på stranda i syden.

Dette er gøy å holde på med og helt genialt for å holde varmen mens man venter på bussen her i Norge om vinteren.

 

225893_226615290689220_100000222514317_1115271_1762148_n.jpg

 

Jeg har drevet med dette i ett år og leter etter andre jeg kan trene på dette med. Kommer også til å opptre litt med dette på TG i påsken, og det hadde vært kanonstilig med en hel gruppe spinnere som kunne lage litt show.

Dersom du er interessert i dette og bosatt i bergen kan vi motivere hverandre og øve sammen :)

 

Hva er poi?

 

Poi er en form for sjonglering hvor utøveren trikser med to objekter som er festet til hendene med tau eller kjetting.

Det finnes flere typer poi, noen har lange haler etter seg, andre er trekantede flagg eller fakler som brenner mens andre igjen er glowsticks eller LED-lys. Felles for alle er at de har et slags lodd som er festet til hånden din med tau.

 

Litt terminologi:

 

Same-time: Poiene spinnes samtidig / i takt

Split-time: Poiene spinnes ulikt / i utakt

Extension: Armen er strak og poien blir en forlengelse av armen

Forward: Poi spinnes ned forran deg og opp bak deg

Reverse/Backwards: Poi spinnes opp forran deg og ned bak deg

Wraps: Når du snurrer tau rundt ledd eller kroppen

 

Hvorfor skal jeg lære poi?

 

For det første er det veldig gøy, og praktisk av flere årsaker. Du får plass til et par poi i lomma og det er greit å ha med seg ute.. Hvis du må vente på noe eller står ute i kulda og fryser så har du alltid noe moro å gjøre på som holder deg varm. En annen grunn er at du kan opptre med det i ganske mange anledninger, det er artig å kunne bidra med underholdning og moro å kunne stille opp hvis noen vil du skal opptre et sted.

 

Okei - jeg er interessert, kan jeg få det til?

 

Absolutt - det er ikke så vanskelig som det ser ut som.

 

Hvordan begynner jeg?

 

Jeg anbefaler å begynne med å se videoer på YouTube, det ligger mange veldig gode tutorials og guider der og jeg har plukket ut noen som det passer fint å begynne med, disse finner du nedenfor.

 

Du vil også trenge et par med poier - lange knesokker med noe tungt/mykt inni fungerere helt fint og er veldig vanlig å øve med også for viderekomne spinnere :)

 

Hvordan kan jeg lære så fort som mulig?

 

Den raskeste måten å lære på er å øve med 1 og 1 hånd/arm/poi, når du klarer en bevegelse med høyre armen kan du øve med kun vensterarmen alene. Når begge armene klarer bevegelsen hver for seg er det enklere å blande det sammen slik at du gjør det samtidig med begge armene.

Det er lett å havne i fella og bli utålmodig og kun øve med begge armene samtidig, dette er en langsom og tidkrevende prosess å øve inn triks på.

 

Målet er å få bevegelsene inn i muskelhukommelsen til det punktet hvor du kan gjøre bevegelsen helt uten å tenke på den og samtidig som du gjør noe helt annet som å se på TV. Dette tror jeg tar rundt 5-10 minutter typisk.

 

OBS!!! Susp anbefales på det sterkeste innledningsvis. Det eneste som er garantert er at du vil treffe deg selv mens du øver.

 

Det aller viktigste er å ha det gøy og more seg mens man øver med poiene. Her er en liten film fra folkene bak PlayPoi :3

http://www.youtube.com/watch?v=5HGc3COfCM8

 

Leksjoner - Begynn å øve her:

Filmene nedenfor er et eksempel på en progresjon, du må ikke være redd for å hoppe over triks eller lære ting i en annen rekkefølge. Jeg anbefaler å ta ting i ditt eget tempo og finne mange tutorial-videoer fra forskjellige instruktører til hvert enkelt triks. Noen ganger er det alt som skal til at en annen viser noe på en litt forskjellig måte, lykke til og del det gjerne med oss andre i tråden når du lærer noe nytt eller om du står fast!

 

The first thing you should do with your poi:

 

Poi Lesson 1: Basic Spinning 4 modes

 

Poi Lesson 2: Crossing

Tips til denne, hvis poiene krasjer i hverandre kan du gjøre avstanden mellom armene større - de trenger ikke å være så nærmt hverandre selv om de krysser.

 

Poi Lesson 3: Forward 2-Beat Weave

 

Poi Lesson 4: Butterfly

 

Poi Lesson 5: 3-Beat Weave

 

Dette er en begynnelse, dersom du sitter fast må du gjerne gå videre til noe annet - jeg anbefaler alle instruksjonsvideoer fra meenik - f.eks.

og de andre Basic Move filmene hans. Endret av Pycnopodia
Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...