Gå til innhold

Hvordan formatere?


Anbefalte innlegg

Windows 98 har råtnet helt opp, så jeg skal installere 2000. Dermed må jeg formatere der hvor operativsystemet ligger. Den ene av harddiskene mine er delt opp i C og D, mens den siste heter E. Windows ligger på C, sammen med for det meste programfiler til de fleste programmene som ikke har noe med spill eller musikk å gjøre. Hvordan får jeg kun formatert denne? Har aldri formatert før, og vil helst ikke gjøre noen feil så jeg mister fra D eller E.

 

Dere lurer kanskje hva dette har med spill å gjøre. Vel, for å i det hele tatt få spilt Gothic 2 må jeg gjøre det.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan bare sette inn, enten en oppstartsdiskett eller WinME eller XP cd, og bruke som oppstartsdisk. Deretter trykker du (dersom du har diskett) starte uten CD rom (siden det går litt fortere). Når det er ferdig lastet skriver du som sagt tidligere: format C:

Dersom du har flere disker gjør du det samme, bare at du trykker format x: (der x er stasjonen). Når dette er ferdig, starter du dataen på nytt, og setter i cd rommen. Dersom installasjonesprogrammer ikke starter på nytt, sett inn oppstartsdisketten på nytt og skriv setup.exe, install.exe eller lignende, har du flere dataer, sjekker du navnet på Instfilen.

Deretter følger du instruksjonene som følger. Dersom du installerer XP eller ME starter Installasjonsprogrammet automatisk, med 2000 vet jeg dessverre ikke.

Lykke til!

Lenke til kommentar

Start opp pc'n med en boot diskett og skriv format c:

Etter det restarter du pc'n og lager boot diskettene som Win2k trenger. er vel 4 disketter. Så må du vel restarte pc'n en gang til og setter du inn første boot disketten som du lagde med Win2k plata.

 

Mener det var slik :yes:

 

Men bare rett meg hvis jeg tar feil 8)

Lenke til kommentar

Har ikke windows 2000 egen formaterings utility? Mener at hvis du bare booter fra windows 2000 CDen vil den starte opp, gi deg (etterhvert) valget om hvor du vil ha OSet installert.... da velger du bare C:, så vil den sifra om at du har et OS der fra før, bare ignorer det og formater disken. Men sørg for at du velger C: og ikke en annen disk! En lur ting kunne vært å gi disken nytt navn fra windows (kall den f.eks. windows istedenfor local disk) da vil du skjønne at det er den du skal formatere.

 

Har ikke installert Windows 2000 så ofte, men mener det er likt med XP i det store og hele...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...