Gå til innhold

svchost.exe i taskmanager blir bugget... Noen som kan hjelpe


Anbefalte innlegg

Det er egentlig ikke noe å krangle om, men du må jo innrømme at det er ingen vits i å gi en feilmelding uten at det har oppstått en feil?

 

Du skriver at du driver litt med programmering selv. Når du lager feilmeldinger til bruker, så gir som regel liten mening å gi brukeren mulighet til å ignorere.... Det er jo som regel bare en informasjonsboks... Uansett, så er dette bare min vurdering av din beskrivelse.

 

Forøvrig, så var min første kommentar ment som et litt humoristisk syn på hvem som er skyld i dine problemer, siden de oppstod etter en solid runde rengjøring med Spybot. Du så kankje ikke :wink:-en?.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jupp driver med programmering og som sagt fungerer feilmeldingene som de skal, men ikke denne.

 

Uansett er jo dette enormt irriterende dette problemet. Du har vel ikke funnet ut av noe b_cybe? Skal prøve straks å legge inn Explorer på nytt. Skal si ifra hvis det funker. Men nå har jeg faktisk ikke fått feilmeldinga på over 15 minutter etter jeg har logget meg på internett. Men regner med at den dukker opp, den forsvinner ihvertfall ikke, for jeg har ikke gjort noe som helst. Lov å håpe. Faktisk kan jeg ikke trykke på smiliene heller når problemet kommer opp. Derfor får jeg benytte sjansen mens jeg kan :p :wink: :smile: :-? :roll::yes:

Lenke til kommentar

Forskjellen på å få opp feilmeldinga og til du trykker ok er følgende:

Grunnen til at du får opp feilmeldinga er at svhost ikke klarer å utføre en opperasjon og må stenge.

Svhost stenger ikke før du trykker OK og dermed kan du fortsette å utføre operasjoner med svhost helt til du trykker OK og stenger den.

Teit av microsoft? Kanskje.. Men det ville vært dumt å stenge den med en gang, før du trykker OK...

Lenke til kommentar

b_cybe: Nå har jeg lagt inn Service Pack 3 og har vært på nett i 45 minutter. Jeg har trykket på x antall linker og masse annet for å teste og hittils ser det bra ut. Som sagt det har bare gått 45 minutter, men vanligvis tok det bare 5-10 minutter før det kom. Så ser ut som det hjelper faktisk. Poster en ny om 1-2 timer og skal fortelle da hvordan det ligger an da.

Lenke til kommentar

Får prøve sp3 da, prøvde å bruke windowsuppdate i stad men tror det låste seg....kan hende det funker nå...kan i alle fall prøve det hare ingenting å miste :) Jeg kan heller ikke få smileys når det pågår, virker rett og slett som vi har "fått" samme dritten begge to! :-?

Har prøvd å restore mesteparten i spybot uten resultat, så kan ikke si jeg har blitt noe klokere på det...

Lenke til kommentar

Hmmz det kom nå faktisk, men det tok da enormt lang tid. 2 timer eller no. Merkelig. Men så virker det som det tar lenger tid før det kommer for hver gang. Sikkert bare tilfeldig. Jeg skal prøve å legge inn Internett Explorer 5.5 eller 6.0 nå tenkte jeg. Har noen en link der jeg kan laste det ned uten samtidig å legge inn en Service Pack? Får vel først gå ut og jobbe litt i hagen. Hehe

Lenke til kommentar
Ville ikke brukt SP4, er den ferdig?

Hvorfor fikse på noe som allerede fungerer utmerket? (win2k med SP3).

 

Absolut helt enig med deg. Jeg skulle vere saa himla smart jeg, saa jeg bestemte meg for aa installere SP4 :lol:

Men gurimalla for noe dritt, da kona mi skulle spille The Sims, saa klikket alt som var, mens da jeg kun hadde SP3 saa gikk alt saa fint og greit.

 

Ikke nok med det, men etter at SP4 var installert saa kan ikke windows slaa av maskinen, etter at jeg har trykkt "shutdown" saa blir skjermen svart, mens maskinen kjorer ivei, jeg har en mistanke om at det kan vere en eller annen hot-fix i SP4 som er problemet( rett meg hvis jeg tar feil?).

 

Gaar tilbake til SP3 for min del.

 

Frankie

Singapore

Lenke til kommentar
jeg har en mistanke om at det kan vere en eller annen hot-fix i SP4 som er problemet( rett meg hvis jeg tar feil?).

 

Uansett hva som forårsaker feilen din, så er det ingen hot-fix i SP4. Microsoft har tre typer fixer:

 

1. SP - en samling av tidligere utgitte ordinære fixer, evt. med nye ordinære fixer og noe ny funksjonalitet. En SP har gjennomgått betatesting.

2. Ordinære fixer på Windows Update, som f.eks. sikkerhetsoppdateringer osv.

3. Hot-fixer, som er fixer som ikke blir lagt ut på Windows Update. Dette er kun for de med spesifikke problemer som MÅ løses raskt. Disse er ikke gjennomgått den vanlige testingen, og er derfor mer usikre med hensyn til stabilitet osv. Når de har gjennomgått den ordinære testingen, kan de bli gitt ut som ordinær fix, evt. med rettinger. Det er aldri hot-fixer i SP'er.

 

Som sagt tidligere i tråden, så installerte jeg SP4 rett etter den kom ut i slutten av juni. Har ikke hatt et eneste problem med dette. Normalt bruker jeg å vente minst et par uker før jeg installerer nye SP'er, men etter å fulgt med på noen News Groups etter releasen noen dager, så jeg at det var unormalt lite problemer meldt etter denne releasen. Hvis det hadde vært noen store problemer med SP4, så hadde det vært kjent nå. Av det kan man trekke den konklusjonen at SP4 er trygg for de aller fleste. For å få med seg de oppdateringene som kommer fremover som krever SP4, bør man også installere SP4.

 

Det er selvfølgelig aldri helt trykt å installere NOE ny software, men når det gjelder sikkerheten til systemene bør man gjøre det man kan for å holde seg oppdatert. Har ikke så veldig stor sympati med de som ble smittet de siste dagene, for patchen har vært tilgjengelig hos Microsoft siden midten av juli.

Lenke til kommentar

Nå er viruset fjernet, takker igjen iu239, var ikke på tanken engang at det var ett virus.

 

Uansett b_cybe ta og sjekk om du har den ved enten å sjekke taskmanager og da ser du kanskje noe som kjøres som heter msblast.exe? Jeg gjorde det ihvertfall.

 

Gå så på Start-->kjør så skriver du inn regedit. Så går du på

HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> Microsoft --> Windows --> CurrentVersion --> Run så ser du på noe som heter "windows auto update" og ved siden av står det Msblast.exe.

 

Man kunne kanskje fjernet det der men for sikkerhetenskyld last ned dette

 

http:// http://securityresponse.symantec.com/avcen...er/FixBlast.exe

 

Legg den helst på en annen harddisk enn c: står det forklart. Uansett lukk alt som går an. Ihvertfall fjern Msblast.exe hvis den kjøres. Så kjører du den. Og det skal da komme opp en beskjed som sier at det er fjernet.

 

:D

Lenke til kommentar

1. Selv om du har fjernet ormen, så kan du bli smittet igjen hvis du ikke installerer patchen fra Microsoft. Så et sted at det tar mellom 27 sekunder til 8 minutter fra en usikret maskin kom på nettet, til den ble smittet. Tre minutter i gjennomsnitt.

 

2. Du kan fortsatt ha problemer hvis du ikke har brannmur. Dette fordi du har en åpen port 135, og dette kan føre til ustabilitet:

Systemer med åpen port 135 kan oppleve ustabilitet som potensielt forårsaker at systemer ukritisk gjenstartes med en feilmelding fra SVCHOST. Eurotrust/Virus112 har sett mange eksempler på at dette forekommer på systemer som allerede er blitt oppdatert. Ormen benytter et Windows 2000 offset i exploitkoden, som er et ytterst effektivt Denial of Service mot Windows XP systemer.
Lenke til kommentar

Har søkt med programmet etter msblast, men programmet fant det ikke... hadde heller ikke de greiene i registeret :-? Så mitt problem forblir uløst inntil videre :cry:

Riktignok har jeg hatt PC-en utrolig lenge på noe uten at noe har skjedd så kanskje jeg er kvitt det! :roll:

Jaja....har ihvertfal bestilt ny PC nå, men hadde jo vært greit å løst dette "mysteriet" på fattern sin PC og! Blir vel nødt til å reinstalere win2k tenker jeg!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...