Gå til innhold

Ram kjører ikke på optimal hastighet


Heihopp

Anbefalte innlegg

Hei!

Har et Gigabyte GA-790FXTA-UD5 HK med AMD Phenom II X4 965 Black Edition.

 

Minne er Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 2x2GB. Men jeg får bare disse til å kjøre på 1333Mhz, selv om de skal kunne kjøres på 1600.

 

Clock er satt til x6.66, 9-9-9-24, 1.650v og dette går som sagt helt fint, men setter jeg clock til x8 (1600Mhz) så får jeg minneproblemer. Jeg er litt noob på dette så jeg har ikke turt å øke volten utover 1.650 som er oppgitt av Corsair. Er det noen som vet hva jeg må sette av instillinger for å få det til å funke?

 

På forhånd takk!

Endret av Heihopp
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

vidarkri, dette er jo en prinsippsak også. man betaler mer for 1600 mhz og da ere jo fint om det fungerer som det skal. Man TRENGER ikke nye felger på bilen heller men det er kult uansett:D

 

til trådstarter: jeg veit ikke helt, men hvilke andre instillinger haru i din BIOS? hvis 1.65 volt er oppgitt i specsa til minnet på 1600mhz skal du ikke trenge å øke den for å kjøre de på 1600mhz. høres ut som det er noen andre instillinger som blir feil ift økt multiplier? jeg har ikke engang multiplier for RAM på mitt ASUS HK, kun Memory Frequency som alternativ..

Endret av Antonsenlarsen
Lenke til kommentar

forresten, bare for å spørre, du har ikke gjort standardtabben? satt RAM feil i PC'n, og kjører minnet på to forskjellige kanaler. F.eks at du kjører en minnebrikke på blått og en på svart spor? De bør kjøre på samme kanal/samme farge for best ytelse.

 

edit: har sjekka ut BIOSen til hovedkortet ditt. Først sjekk om RAMen din er satt i riktig og prøv å øk multiplier igjen, funker ikke dette prøv DCTs mode på GANGED. funker ikke dette har ikke jeg flere råd :p

Endret av Antonsenlarsen
Lenke til kommentar

Om du ikke bencher eller kjører programmer som leser nesten kun RAM (Les: Ramdisk programvare, Photoshop og co teller IKKE inn her! som er av god kvalitet siden det er stor forskjell software messig.) så er det ikke noe å hente på å pumpe opp RAM hastigheten.

 

I spill er forskjellen fra 1066 MHz med slappe timings til 2000 MHz med stramme timings MAX 1 FPS.

Med andre ord, mye slit for ingenting, men vil du ha opp RAM ytelsen som Larsen sier ovenfor så er det mulig du må inn i BIOS å tweake.

Spenningen til RAMen på 1.65V skal du ikke trenge å røre, spenningen til minnekontrolleren derimot er sjansene svært store for at den må tweakes.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...