Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hvordan sette seg ned å gjøre noe?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

God dag, problemet mitt er veldig enkelt: Jeg opparbeidet meg gode arbeidsvaner until 6te klasse, og så stanset alle utfordingene, og fagene ble kjedeligere og letter hvert år. Så jeg mistet omtrent alle arberidsvanene jeg hadde.

Så spørsmålene mine er:

-Hvordan får jeg arbeidslysten for kjedelige og vanskelige ting tilbake?

-Hvordan kan jeg tvinge meg selv til å gjøre lekser?

 

~Gutt 18

 

Postet av anonym: c05f9ed7896c7cbf698431e342fb0f5d

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sliter med mye av det samme selv. De daglige rutinene forsvant bort, og arbeidsvanene likeså. Ikke bare sliter jeg med å klare å komme igang, altså klare å sette meg ned, men jeg føler jeg mangler overskuddet til å klare det. Selv med en del søvn, regelmessig trening og nok mat har jeg ikke nok overskudd til å sette meg ned med lekser etter skolen.

 

Kommer helt klart til å følge med her, og håper virkelig noen kommer med erfarniger, tips og tanker. Jeg er sikker på at det er mange som sliter med mye av det samme.

Lenke til kommentar

Jeg slet også med å "få tid" til leksene så jeg kuttet ut online spill, siden det tok for mye tid.

Lekser setter dere til en fast tid hver dag etter skolen. Denne planen må dere følge. Det skal gå inn i systemet deres. Det skal bli en vane og dere får dårlig samvittighet hvis dere ikke gjør leksene en dag. (Så klart skjer det ting, men ikke sett lek og morro foran leksene).

 

Få en god søvnrytme så du ikke føler deg altfor trøtt og sliten iløpet av dagen, helst ikke under 7-8 timer søvn. Ha en fast tid du går i seng hver dag. Det er også viktig med frokost og lønsj.

 

Det går også an å drikke kaffe. Ha i en skvett melk hvis du synes smaken er for sterk. Det er en god oppkvikker om morgenen og til lønsj. Ikke drikk på kvelden!

 

Dette er jo ikke noe fasit svar, men for å komme i rytme bør du sette en fast tid til det du skal gjøre.

 

Eksempel:

 

Kl. 22.00 - I seng

Kl. 07.00 - Stå opp

Kl. 16.30 - Lekser. Etter lekser, lek og morro.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Dette avhenger helt av om du er motivert til å gjøre det godt.

Finn ut av hva du i ettertid kan tjene på innsatsen. Dersom du går en utdanning du ikke vil ha nytte av i ettertid, er det svært vanskelig å bli inspirert.

 

Sjekk hvilke jobber du kan få med din utdanning, se for deg at de med best karakterer kommer inn i de beste jobbene/høyere utdanningene.

 

Det er mange som sier at arbeidsgiverne ser mest på fravær, dette stemmer på første utvelgelse, etter dette ser de på karakterer og eksamener. Du vil lure deg selv dersom du tror du vil gjøre det bedre når du kommer til høyskole eller universitet.

Å se at du vil ha det lettere å finne bra betalte jobber med gode karakterer gjør det lettere å se behovet av å jobbe hardt med skole.

 

Prøv å finne prosjekter eller oppgaver du jobber med som er mer interessante enn de du kjeder deg med, jobb hardt med det du liker, så vil du se at det som er kjedelig også blir bedre med tiden. Inspirasjon og resultat er det du er ute etter.

Lenke til kommentar

Metaldude: Men jeg har ikke lekse hver dag, men 1 gang per uke på forskjellige tidspunkter. Hvordan kan jeg sette av tid for å gjøre det da?

 

Ellers så er resten av posten din et fint tips mot å være sliten, men har heldigvis kommet over den knaken med å ta sovemedisin søndag til mandag.

 

 

norkarsk: For min del så blir dette veldig dårlige råd. Jeg hvet allerede hva jeg vil, og ikke noe som helst av dette er relatert til skolearbeidet.

Men jeg sliter med å sette med neg å gjøre ting jeg har lyst til også.

Konklusjon: Elendige råd.

 

 

Postet av anonym: c05f9ed7896c7cbf698431e342fb0f5d

Lenke til kommentar

Hadde jeg kun hatt én dag der jeg skulle gjøre lekser, hadde jeg nok vært jævlig så motivert :-) Her er problemet at det er skolearbeid å gjøre på fritiden NESTEN hver dag, man-fre. Må gjøres da, så det blir jo alltid til at jeg til slutt kommer i gang. Prøver å få unna på skolen også, men får aldri rukket alt i alle fagene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...