Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Er det mulig å sette opp en DNS redirect til en spesiell port?

 

Si eg har 2 servere, "serv1.adresse.noe" og "serv2.adresse.noe" begge går da til samme IP, er det da mulig å gå videre til en port for hver av de? si serv1 skal til port 2973 og serv2 til 2964, hvordan er dette mulig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

DNS til forskjellige porter: Nope

 

Men - bruker du en avansert router imellom kan du få det til. Eksempelvis så vil Microsoft ForeFront ha funksjonalitet som greier dette, men det er nok litt overkill for det du ønsker. Hvis du kan kode litt så kan du også greie dette ved å sjekke URL som klienten prøver å kalle. Men dette blir kansje litt komplekst da du faktisk dermed lager en egen router software. Var jeg deg ville jeg tatt en tur innom eksempelvis C# forumet under programmering og spurt der. Kansje finner du noe lurt...

Lenke til kommentar

DNS til forskjellige porter kunne fungert på HTTP-protokollen om nettleserne hadde implementert støtte for SRV-records. Foreløpig er det bare et utkast som beskriver hvordan det skal fungere, blant annet når det oppstår en konflikt mellom port spesifisert i URL og port spesifisert i SRV-recorden.

 

http://tools.ietf.org/html/draft-andrews-http-srv-01

 

Det tar nok noen år før en interessant andel av nettleserne støtter SRV. Jeg tror ikke noen er spesielt ivrig etter å være først ut, siden det betyr en dobling av DNS-trafikken så lenge ingen domener har SRV for HTTP. Slå opp SRV-record først, nope, finner ikke, hent A/CNAME.

 

DNAT løser ikke problemet, siden du må opp på application layer for å se host-headeren og velge IP basert på den.

 

Den gode nyheten er at det er enkelt å få til det du ønsker med en reverse proxy. Det er flere webservere som kan brukes som reverse proxy, men det enkleste er å bruke Varnish.

 

https://www.varnish-cache.org/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...