Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hvordan få bedre bass i bilen


Anbefalte innlegg

Kjøpte meg en 8 tommer bass hos Biltema i går og monterte den i bilen min Volvo s40, men etter å testet den i en stund merket jeg at det var MYE bedre bass med bagasjelokket oppe og når jeg lukket igjen bagasjelokket hørtes bassen innestengt ut og bassen ble mye lavere. Har prøvd og lukke igjen bagasjerommet og legge ned baksetene men lyden ble ikke noe bedre. Har også prøvd og snu bassen i ulike rettninger men det hjalp heller ikke mye. Hva må jeg gjøre for å få samme bass som når bagasjelokke er oppe ? Må jeg lage ny basskasse ? Hjelp ??????? På forhånd takk :)

Endret av martin_hov_93
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Flytt den til andre steder i bagasjerommet.

Slik den er montert nå, så reflekteres lyden i motfase, og derfor får du en akustisk kortslutning som gjør at lyden blir svakere.

 

Det finnes ikke noe fasitsvar på beste plassering, så du må bare prøve deg frem.

Løsningen i varebilen min, ble å sette subkassa midt i lasterommet.

Lenke til kommentar

Prøv å sette bassen i baksetet. Om lyden blir bedre er det garantert for tett mellom bagasjerom og kupé, og det er lite du kan gjøre for å forbedre lyden. Ganske standard problem i sedaner. Det blir som å ha hjemmekinoanlegget i stua og subben på soverommet...

 

Såvidt jeg vet har du uttak for 5,25" høyttalere i hattehylla, så det beste alternativet hadde vært å bygge en båndpasskasse og trekke porten opp gjennom en av høyttaleruttakene. Eventuelt kan du forsøke å demontere originalhøyttalerne (om det er noen der) og se hvor mye det hjelper.

Endret av epifant
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...