Gå til innhold

Høgskole - sykepleieren


awezum

Anbefalte innlegg

Hei.

Nå har jeg snart fullført mitt år nummer 3 på idrettslinjen og skal snart på videre studier. Og jeg tenker mye på å gå sykepleieren, og er det noen som har erfaringer med linja? Råd, tips til andre linjer? Jeg er veldig åpensinnet, så det er bare å komme med forslag.

 

Takker på forhånd! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Studerer sykepleie selv nå på 2. året, og er gutt. Valgte denne utdannelsen da jeg ønsket å jobbe videre innen psykiatri og rus, men føler at jeg med dette fokuset gjorde en skivebom. Angrer nå at jeg ikke valgte vernepleier, da det er mer fokus på disse fagområdene der. Hvis du er genuint interessert i somatikken, noe jeg ikke er, vil nok sykepleie være en fin utdannelse. Hovedfokus alle 3 årene vil uansett ligge på somatikken i en eller annen grad.

 

På bakgrunn av dette, velger jeg å søke over til Politihøgskolen på nyåret, da jeg føler at jeg får hjulpet i en helt annen grad enn det jeg gjør som sykepleier.

 

Dette var noen tanker fra meg...

Lenke til kommentar

Ja, det med at fokuset vil ligge på somatikk er jeg klar over, og tusen takk for at du delte dine erfaringer og tanker. Har tenkt politihøgskolen selv, men hørt det er nok så vanskelig å komme inn, og med tanke på at det er 20(21?) år grense er det uakseptabelt for meg enda, får heller tenke på det etter jeg eventuelt har tatt 3 år med sykepleier. Takk igjen! :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg studerer sykepleie nå, er bare førsteårsstudent men kan sikkert dele litt info.

 

I første semester er studiet delt inn i teoretiske fag (altså fysiologi, anatomi, mikrobiologi, hygiene/smittevern og sykepleiefag) og et praktisk fag som heter PRU (hvertfall der jeg studerer, i Gjøvik). De teoretiske fagene er ganske straight-forward, forelesninger, innleveringer og sånt man kjenner igjen fra ellers i skolen, mens i PRU foregår undervisningen i Klinikklaboratoriet, som er et stort klasserom innredet som et sykehus. Her lærer man alt fra sengeredning til injeksjoner allerede i første semester, mens det i de senere årene blir litt mer avanserte teknikker. For at undervisningen på klinikklaboratoriet skal være mest mulig lik et sykehus, er det krav til korrekt arbeidsuniform samt at man skal følge prosedyrer strengt - dvs. at man skal utføre korrekt håndhygiene, skille rent/urent og andre ting som du vil lære mer om hvis du velger sykepleie. Under første semester er det ikke noen praksisperiode, så dette kan jeg ikke skrive noe om enda.

 

Når det er forelesninger kan dagene bli lange (f.eks forelesninger fra kl. 9 til 3:45), det er noe du burde være forberedt på. Du burde også være forberedt på å gjøre mye arbeid utenom skoletid, det nytter ikke med skippertakslesing i anatomi- og fysiologifaget. :p På Gjøvik er det lagt inn studiedager, da er det ikke forelesninger, men er ment for dager hvor man kan møtes i kollokviegruppen, studere alene eller slappe av hjemme om det er ønskelig.

 

Jeg har studert samfunnsfag og humanistiske fag, og jeg angrer på at jeg ikke valge sykepleie til å begynne med, jeg trives veldig godt.

 

Er det noe konkret du lurer på så kan jeg prøve å svare så godt jeg kan.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...