Gå til innhold

Hvilken Asus G74SX skal jeg velge?


Anbefalte innlegg

Okay, da skal jeg kjøpe meg ny laptop og har sjekket ut ulike maskiner på nettet. Har lyst på en "spill-PC" siden Heroes of Might and Magic 6 er rett rundt hjørnet, og laptopen må kunne kjøre det spillet uten problem. Sier det rett ut, har ikke peiling på data, men har forsøkt å oppdatere meg litt før jeg poster her inne. Har kommet frem til at maskinen jeg har lyst på er Asus G74SX, men finner den i mange prisklasser på nettet. Alienware ser rålekker ut, men ifølge det jeg har lest så kan Asus G74SX tilby mye det samme til en rimeligere pris. Stemmer det? Heroes 6 har uansett følgende system requirements:

 

Heroes of Might and Magic 6 Recommended System Requirements

 

*OS: Windows XP/ Windows Vista/ Windows 7

*Processor: Intel Pentium Core 2 @ Duo E6400 @ 2.13 Ghz / AMD Athlon II X2 240 @ 2.8 Ghz

*Memory Ram: 2 GB

*Hard Disk Space: 8 GB

*Video: 1 GB

*Sound Card: DirectX Compatible

*DirectX: 9.0c

*Keyboard / Mouse

 

Kan jeg kjøpe en laptop som matcher dette sånn cirka, eller vil det være nødvendig med sterkere saker for å si det sånn? Vil helst unngå å bruke mer penger enn nødvendig, ser ikke for meg at andre spill er aktuelle for meg. Håper Heroes 6 innfrir, var litt skuffa over 5'ern, men kan jo ha noe med at jeg måtte spille med en 4 år (!) gammel laptop... Så kjeder du deg og har litt tid til overs så blir jeg veldig takknemlig hvis du kan hjelpe meg med å kjøpe riktig laptop. På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det beste tilbudet på G74SX har Dustin med denne: http://www.dustinhom...duct/5010601025 Her får du 8GB RAM, 2X500 HD med 7200 RPM, og NVIDIA GeForce GTX 560M med 3GB dedikert RAM til bare 10.539 kroner. Hvis du ønsker mer minne og raskere harddisk kan du i tillegg ta med 8GB RAM, disse http://www.dustinhom...duct/5010549883 for 349 kroner, og denne http://www.dustinhom...duct/5010456523 hybrid harddisken til 759 kroner som du erstatter den ene 500 GB (OS) disken med. Da har du en maskin som takler det meste i flere år framover. Og prisen samlet er kun 11.796 inkl. frakt som kun utgjør 99 kroner. Evt. så kan du kjøpe denne http://www.dustinhom...duct/5010585185 som OS disk og prisen totalt blir 13.086.

 

Jeg har kjøpt samme konfigurasjonen selv og kan love deg at dette er en maskin som holder det den lover. Skjermkortet er klokket lavt fra fabrikk og tåler utrolig mye overklokk hvis det trengs. Likevel holder maskinen seg kjølig og støysvak. Jeg er folder og testet denne maskinen ved å folde 24/7 både på CPU og GPU samtidig for å teste kjøleevnen. Maskinen støyer da noe mer men holder seg fortsatt kjølig og fin og var helt stabil de 2 dagene jeg lot den stå slik med 100% load både på CPU og GPU. Folding slik som dette er ren tortur for en datamaskin, og spesielt en bærbar en. Folding kan du lese om her http://www.diskusjon...pic=254688&st=0 så skjønner du hva den ble utsatt for av meg. Jeg oppgraderte fra 8 til 16GB RAM ene og alene fordi minne er ekstremt billig for tiden, og ikke fordi jeg hadde spesielt bruk for det. Men jeg vet med dette at jeg har en maskin som er beredt hvis mye minne blir et krav i tiden som kommer. Maskinen, slik jeg har satt opp, starter fra avslått maskin på 22 sekunder til login. Dette er bare 3 sekunder lengre enn med SSD som OS disk, som jeg omtaler lengre ned i innlegget.

 

Hvis du vil ha 3D versjonen av maskinen med tilnærmet samme bestykning http://www.dustinhom...duct/5010601212 så stiger prisen ganske betydelig, til 17.499 som er 5.703 kroner dyrere enn min løsning, eller 4.413 kroner dyrere enn min løsning med SSD. Det lønner seg altså veldig å oppgradere selv i stedet for å kjøpe alt ferdig, hvis man på død og liv ikke må ha 3D (som ennå er ekstremt dyrt og i barndommen med hensyn til det visuelle).

 

Jeg har testet nevnte hybriddisk mot CORSAIR FORCE SERIES 3 2.5" 90GB SSD MLC http://www.dustinhom...duct/5010602388 og forskjellen i praktisk bruk er knapt merkbar så jeg valgte hybriden som OS disk. Originaldisken oppbevarer jeg som backup av Operativsystemet som ligger ved maskinen i en skjult partisjon. Går noe galt så bytter jeg lett disken tilbake og legger inn alt slik maskinen var da den ble kjøpt.

 

Hvis jeg skal nevne bakdeler med maskinen så må det være vekten på over 4 kilo, og batteritiden som er på bare ca. 3 timer. Men hvem er det som frivillig vil bære denne maskinen omkring, annet enn å flytte den litt innom eget hus, og da er heller ikke batteritiden viktig. Med hensyn til maskinens opplevelse i spill så overlater jeg dette til andre, men vil nok tro at den duger veldig bra også der. Jeg kjøpte denne maskine til andre formål, og spiller ikke selv i noen grad.

 

Maskinens utseende er spesielt, men med tanke på den ekstreme kjølingen maskinen har så er det helt greit. Jeg er veldig fornøyd med maskinen slik jeg har valgt å sette den opp, og spesielt med prisen som kom på godt under 12 tusen NOK. Du skal lete veldig lenge hvis du skal finne en maskin som slår denne i kombinasjonen specs og pris, noe jeg egentlig ikke tror er mulig i dag.

 

Edit: Rettet skrivefeil.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Takk for langt og utfyllende svar alias! Løsningen du presenterer til 11796 ser ut som et godt alternativ og på langt nær så dyr som alienware alternativene jeg har sett på. Det gjør ingenting at den er 4kg, og de få gangene jeg reiser (oftest med tog) så sørger jeg for at jeg sitter i en vogn med strømuttak. Så lang batteritid er heller ikke det viktigste. Før jeg bestemmer meg for et eventuelt kjøp må jeg bare vite om den kan kjøre Heroes 6 uten problem. Det gjør den sikkert, men som sagt stiller jeg med blanke ark når det kommer til data, og hvis noen kan bekrefte at den ordner biffen så hadde det vært supert!

Lenke til kommentar

Jeg er rimelig sikker på at denne kommer til å dra HOMMVI på maks,

denne laptoppen er langt over spesifikasjonsmessig.

 

Eneste som er kjipt med denne er eventuellt høyglansskjermen,

aner ikke hvorfor de valgte dette,

da det er forferdelig i rom med masse lys / sollys,

ihvertfall er det sånn med andre laptopper jeg har prøvd med høyglansskjerm.

 

Det beste er vel om noen andre med denne laptoppen som gamer sier hva de syns om den.

Lenke til kommentar

Skjermen reflekterer lys og flater hvis skjermen stilles i posisjon til det, men jeg synes ikke dette er nevneverdig plagsomt. Skjermen er veldig lyssterk og viser sort, hvitt og farger på en så glassklar og naturlig måte at jeg merker egentlig ikke refleksjoner i noen grad.

 

Maskinen yter veldig godt og drar 15936 3DMarks i 3DMark06, link: http://3dmark.com/3dm06/16093063 som er veldig bra for en bærbar maskin.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Takk nok en gang for svar, da bestemmer jeg meg i løpet av kort tid, har høstferie snart og passer fint med ny laptop da. Bare et spørsmål til om harddisken og de ekstra 8GB RAM som jeg da kjøper. Er det realistisk for meg som ikke har så mye peiling å installere dette selv, eller er det noe som må gjøres av en som har gjort dette før? Har også spørsmål om diverse programvarer (virusprogram, brannmur o.l.), men det blir vel offtopic i denne tråden.

Lenke til kommentar

Da var jeg inne på dustinhome for å bestille, og selvsagt måtte jeg søke opp Asus G74SX maskinene som var der. Ser nå at det er en nyhet blant disse maskinene, http://www.dustinhome.no/asus-g74sx-ci7-22-8gb-750-gtx560-blu-ray-173-w7hp/product/5010610253, er dette verdt å betale ca 1500 mer for enn den som ble anbefalt i det første svaret i denne tråden?

 

Ser også det er en forskjell som jeg lurer på... På den alias anbefalte står det 1000 GTX560M, mens den som er ny har bare 750 GTX560M. Har det mye å si?

Endret av ladsar
Lenke til kommentar

Men siden jeg skal bruke min til HOMM6 og video så er det kanskje best å gå for nyheten eller? Ser ikke for meg at lagringsplass blir noe problem for meg med 750GB. Og så er det jo blue ray spiller. Så hvis jeg har rett i at nyheten er best til spill/video så er vel det smartest å velge den antar jeg. Hvis jeg høres usikker og stresset ut så er det bare det at jeg gruer meg litt til å bestille noe til over 10000 som jeg egentlig ikke har peiling på...

Lenke til kommentar
Takk nok en gang for svar, da bestemmer jeg meg i løpet av kort tid, har høstferie snart og passer fint med ny laptop da. Bare et spørsmål til om harddisken og de ekstra 8GB RAM som jeg da kjøper. Er det realistisk for meg som ikke har så mye peiling å installere dette selv, eller er det noe som må gjøres av en som har gjort dette før? Har også spørsmål om diverse programvarer (virusprogram, brannmur o.l.), men det blir vel offtopic i denne tråden.

 

På undersiden av maskinen er det en stor luke som er festet med en skru som kan åpnes med en femtiøring. Under denne luken befinner harddiskene og minnet seg. Det er to ledige spor for oppgradering av minne. Harddisken (OS-disken) som sitter til venstre når du har hullet der åpningsskruen sto fra deg, skiftes ut med hybriddisken. Jobben er gjort på 3 minutter og du skal ha ganske mange tommeltotter i veien hvis du ikke klarer å sette inn to minnebrikker og skifte disken. Du kan godt ta kontakt hvis du trenger videre veiledning når du skal gjøre jobben.

 

Bare husk at ting sitter ikke fast og glir på plass nesten av seg selv hvis man utfører utskiftingene korrekt. Man skal med andre ord ikke bruke makt på noen måte.

 

Minnebrikkene skyves forsiktig inn i sporene slik du ser at de skal for å passe, og inn og ned til at låseklipsene faller på plass. Den nye hybriddisken ser nøyaktig ut som den gamle med den forskjell at den har "XT" bak Momentus. Man tar ut den gamle ved å løsne på 2 x 4 skruer og løsne en kabel på disken. Ny disk settes på i omvendt rekkefølge. På med plata og inn med batteri, ferdig og start opp med DVD-plate1 som du laget før du startet i DVD-stasjonen. Trykk F8 under oppstart (tidlig) og velg boot fra DVD-stasjonen, resten går av seg selv etter instruksjoner på skjermen.

 

Husk å slå av maskinen og ta ut batteriet før du går i gang, og ikke ta direkte på noen kontaktflater.

 

Med maskinen følger en elektronisk manual (PDF) som i detalj beskriver operasjonene jeg har lagt ut over her.

 

Jeg tror absolutt du får til dette selv om du ikke har åpnet en maskin tidligere.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar
Men siden jeg skal bruke min til HOMM6 og video så er det kanskje best å gå for nyheten eller? Ser ikke for meg at lagringsplass blir noe problem for meg med 750GB. Og så er det jo blue ray spiller. Så hvis jeg har rett i at nyheten er best til spill/video så er vel det smartest å velge den antar jeg. Hvis jeg høres usikker og stresset ut så er det bare det at jeg gruer meg litt til å bestille noe til over 10000 som jeg egentlig ikke har peiling på...

 

Jeg mener jo du får mer maskin igjen for pengene med min løsning, men hvis du er usikker så tar du siste alternativ (nyheten). 8GB minne holder i massevis og du vil neppe merke forskjell opp til 16GB. 750GB er rikelig plass på en bærbar. Får du for liten plass kan du alltids sette inn en disk nr. 2 senere, og du har i tillegg en litt raskere CPU ved denne siste varianten.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Takk for kjempegode svar alias!!! Da blir det litt dyrere enn planlagt, går for nyheten + 8GB ekstra RAM og den hybride harddisken du nevnte. Da skulle jeg vel ha en laptop som ikke går ut på dato med en gang for å si det sånn :thumbup: Bare å håpe den kommer før fredag, da reiser jeg hjem på høstferie og kunne vært greit å se en film eller to på veien!

Lenke til kommentar

Da er maskinen på vei, fikk bekreftelse på mail. Den skulle vel være her før fredag da skulle jeg tro :) Bare et spørsmål angående prosessoren til maskinen. HOMM6 har følgende krav: Intel Pentium Core 2 @ Duo E6400 @ 2.13 Ghz / AMD Athlon II X2 240 @ 2.8 Ghz. Hvordan kommer min prosessor (Intel Core i7 2670QM 2,2 GHz) ut i forhold til det? I følge min datahjerne er dette så vidt over det jeg trenger til HOMM6. Så det er bra nok, men kan det være lurt å oppgradere prosessoren hvis det er mulig?. Hvis den er så vidt over system requirements nå, så vil vel det ikke gå så lang tid før den ikke henger med eller?

Lenke til kommentar

Hvis vi sammenligner med CPU Benchmarks Passmark så får vi fram hvilket nivå den enkelte CPU ligger på i forhold til hverandre.

 

Intel Pentium Core 2 @ Duo E6400 @ 2.13 Ghz får en verdi på: 1,271

Link: http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core2+Duo+E6400+%40+2.13GHz

 

Intel Core i7-2630QM @ 2.0Ghz får en verdi på: 6,338

Link: http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core+i7-2630QM+%40+2.00GHz

 

Intel Core i7-2670QM @ 2.20GHz får en verdi på: 7131

Link: http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core+i7-2670QM+%40+2.20GHz

 

Bla deg ned til du finner de enkelte! Hele listen finner du her: http://www.cpubenchmark.net/cpu_list.php

 

Din CPU Intel Core i7-2670QM er hinsides mye raskere og bedre for HOMM6 enn Intel Pentium Core 2 @ Duo E6400 @ 2.13 Ghz hvis jeg ikke er helt på jordet, og er nesten på nivå med Intel Core i5-2500K @ 3.30GHz som er regnet som en av tidenes beste spill CPUer.

 

Jeg antar at blir korrigert kraftig av andre hvis jeg tar feil her.

Lenke til kommentar

Det var godt å høre og ikke minst å se! Jeg noterte meg at det bare var 2,2 GHz og tenkte ikke på det som stod foran... Skal absolutt ikke oppgradere prosessoren på en stund nei. Har lært mye nytt bare i denne tråden og andre som jeg har lest de siste dagene. Skal klikke meg litt rundt her for å plukke opp enda mer, greit å vite til en annen gang. Konklusjonen er at jeg skulle nok ha oppdatert meg skikkelig før jeg bestilte ny laptop, men heldigvis fikk jeg gode råd som hindret meg i fra et bomkjøp. Jo mer jeg leser om denne maskinen jo mer gleder jeg meg til den kommer! Ser forresten at maskinen du nevnte i det første svaret ikke er på lager lenger, så hadde nok blitt denne uansett...

Endret av ladsar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...