Gå til innhold

Problemer med TV og Hjemmekino


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ville jo trodd at det kanskje hadde noe med "Return channel"-oppsettet på TV'n - men siden du fikk det til å virke med en eldre HDMI-kabel er vel det lite sannsynlig.

 

Det kan jo være feil på kabelen du bruker nå (?).

Du skal kjøre lyden fra TV til stereoen? Du har ikke en egen dekoder (GET, Canal Digital etc)?

 

EDIT: 3D-lyd krever HDMI 1.4 dersom du skal ha nettverk - ellers skal det holde med en god HDMI 1.3-kabel, men regner med at du har dette allerede. Har du benyttet ARC-utgangen på TVn? Se forøvrig denne linken. Linken omhandler Panasonic, men prinsippet er det samme.

Endret av oslo72
Lenke til kommentar

Jeg har en egen dekoder. Canaldigital. Det er HDMI kabelen som fulgte meg denne jeg bruker fra stereoen til TV'en. Der jeg bruker ARC funksjonen, ser på TV'en via DLNA og hører på stereoen. Det jeg prøvde på var jo å kjøre Canal Digital via stereoen, men det fungerte ikke.

Allikevell, jeg vil jo kunne bruke anlegget til fullytnyttelse, ikke bare halvveis.

ARC fungerer fint :)

 

http://www.elkjop.no/product/lyd-bilde/andre-lyd-bildeprodukter/kabler-adaptere/SG2HI10E/sandstrom-hdmi-kabel-v1-4-2m

 

Dette er HDMI kabelen som ikke fungerer. Jeg vet ikke hvordan kabel det er som følger standard med en Canal Digital HD PVR decoder.

Lenke til kommentar

Du har da HDMI-kabler mellom: HDPVR -> Stereo -> TV?

Har du vært inne i HDPVR-innstillingene og sett på Lydkategorien der? Jeg har ikke anlegget ditt og har ikke Canal Digital, men prinsippet skulle jo være det samme.

 

"Ser på TV'en via DLNA" forstod jeg ikke helt. Bruker du ikke HDMI fra stereoen til å se på TV?

 

Ut fra hva jeg kunne lese så støttes kun 2-kanals lyd via ARC. Har du forsøkt å sette lyden til PCM og ikke 5.1 (etc).

Sorry for dårlig forklaring, men litt uggent siden jeg ikke har det samme utstyret.

Lenke til kommentar

Jeg har en HDMI kabel fra Stereo til TV. Jeg ser på TV'en via DLNA og bruker ARC funksjonen på TV'en til å høre på anlegget. Jeg forstår ikke helt hva du mener. Er det første anlegget jeg har.

Når det gjelder ARC funksjonen så er ikke det den jeg vil bruke i hovedsak. Jeg vil jo sende fra stereoen til TV'en ikke fra TV'en til stereoen. Hvis du forstår.

 

Du har da HDMI-kabler mellom: HDPVR -> Stereo -> TV?

Ja, men det funket ikke. Lyden kom jo opp, men jeg fikk jo ikke kontakt pga. "Modus støttes ikke".

Lenke til kommentar

Hmmm...

 

Så lenge du tross alt har koblet det slik jeg forespeilet så vil jo ikke ARC ha noen innvirkning. Det var DLNA-koblingen jeg ikke helt forstår hos deg.

 

Har du forsøkt å koble fra Stereo -> TV via en annen HDMI-kontakt (HDMI Out på stereoen), eventuelt også en annen HDMI-kontakt på TVn.

 

Jeg ville uansett ha sett på HDPVR-boksen hva slags lydsignal den sender ut via HDMI, og eventuelt forsøkt ulike innstillinger.

 

Virker det som om feilmeldingen kommer fra lydanlegget, HDPVR-boksen eller TVn (du ser det vel egentlig enklest på grafikken)?

Lenke til kommentar

Slik som jeg har koblet det kan jeg ikke bruke det. Så jeg ser alternativt. Altså, DLNA til TV'en (jeg streamer fra PC'en). Jeg sender lyden fra TV'en til stereoen slik at jeg hører det via stereoen. Når det gjelder anlegget, så klarer jeg å få kontakt med det via HDMI kabelen som jeg fikk med decoderen.

 

Decoder > Stereo > TV . Fungerer ikke. Jeg har ikke prøvd med andre HDMI kabler siden det er kronglete å få tak i akkurat her og nu.

 

Når jeg bruker HDMI som jeg kjøpte, fra stereo til TV så får jeg "Modus støttes ikke". Når jeg skifter om å bruker "decoder" HDMI'en fra stereo til TV så får jeg ikke kontakt med decoderen. Da blir det svart og står Ingen signal.

Alle feilmeldinger som er komment har komment fra TV'en.

Lenke til kommentar

Og du skifter til riktig "Source" på TVn regner jeg med (HDMI1, HDMI2 etc).

 

Skjønner mer med DLNA når du streamer fra PCn - selv om ikke det er helt optimalt heller. Trodde du mente at du streamet fra anlegget og til TV - noe som virket noe ugunstig.

 

Er det noen tilfeller hvor det faktisk har fungert å bruke HDPVR via anlegget og til stereoen?

Lenke til kommentar

Via anlegget og til stereoen(er ikke det det samme)? Hva tenker du på nå? Jeg går sterkt utifra at jeg kan bruke ARC hvis jeg kobler decoderen til TV'en, men det er jo ikke det jeg vil. Og jeg får LYD hvis jeg bruker "decoder" HDMI'en fra HDPVR'en til stereoen, men jeg har ikke en HDMI kabel som fungerer fra Stereoen til TV'en da. Men for å få optimalt bilde? Evetuelt 3D osv, så må jeg ha en ordentlig HDMI kabel. Forstår ikke hvorfor det skulle være et problem.

(drar på jobb)

Lenke til kommentar

3D skal fungere greit med en "gammel" HDMI 1.3-kabel (High Def).

Sorry, skrev feil (mente via anlegget og til TV).

 

Ellers så hadde det vært fint om du tegnet eller forklarte alt litt mer i detalj om hvordan du har koblet dette opp. Henger ikke helt med i svingene nå om hva som er hvor og hvor problemet kan ligge.

 

For sikkerhets skyld:

Receiver står innstilt på HDPVR-kanalen (HDMI 1, HDMI 2...), og TVn står innstilt på riktig videokanal (HDMI 1, HDMI 2...)?

 

Jeg TROR at problemet ditt enten ligger i koblingsproblem eller lydinnstillingsproblem - eller begge. HDMI-kablene er ikke nødvendigvis problemet, men du kan jo prøve å få tak i noen alternativer.

 

Ser du har dratt på jobb, så da blir det nok ikke før i morgen :) Lykke til ihvertfall :)

Lenke til kommentar

Jeg har nå prøvd med 1 til HDMI kabel, dette får jeg til å funke. Men ingen av de er jo så tilsynelatende god som kabelen jeg kjøpte. kan det være feil på kabelen?

 

Hvis det er innstillinger som er gjort noe galt med? Hva er det som skal kunne fikse det da? Jeg får tilsynelatende kun 1080i, over decoderen med de HDMI kabelene jeg har nå, men den ene er 10 m. Eller er det bare at de ikke sender i 1080p?

Lenke til kommentar

Det blir ikke noe bedre lydkvalitet med dyrere hdmi kabel så du kan jo like gjerne bruke de gamle

Leste du innlegget hans i det hele tatt?

Det KAN jo være feil på HDMI-kabelen, så jeg ville uansett ha forsøkt meg med en annen (kortere) kabel for å luke unna evt. problem.

 

Jeg ville personlig ha koblet ALT til lydanlegget, deretter 1 stk HDMI opp til TVn.

Er feilmeldingen generert av TVn virker det som lydanlegget gir feil signaler så da må du søke på stereoen.

 

Er feilmeldingen generert av lydanlegget bør du se på HDPVR-dekoderen etter andre "signaltyper".

 

Vet ikke helt, jeg... sliter litt med å se for meg oppkoblingen din fremdeles - særlig det med DLNA.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...