Gå til innhold

Omega J8004 amerikansk strømutgang


Anbefalte innlegg

Jeg har gått til innkjøp av en juicemaskin. Siden den kostet vesentlig mindre i Amerika handlet jeg den fra amazon.com. Klarte selvfølgelig å glemme at strømuttaket ikke er likt som i norge. Og lurer derfor på hva jeg skal gjøre for å kunne ta den i bruk.

 

Under beskrivelsen fra denne nettsiden http://www.bedbathandbeyond.com/product.asp?SKU=17740806 står det "Measures 15" W x 11.25" H x 7.25" L. Chute opening 1.5" by 1.5". Voltage: 120V/60Hz or (Optional 220V) UL and CUL approved.15 year warranty".

 

Ringte da til Omega for å spørre hvor mye watt den bruker, var litt vanskelig å høre hva hun sa. Hun sa det var 250 watts. Men det er ifølge hjemmesiden deres 150 watts: http://www.omegajuicers.com/juicers/masticating-juicers/juicer-8004.html

 

Har vært på chlas olson, biltema, jula og elkjøp og spurt etter hjelp. De hadde imidlertid ikke det jeg trengte, etter beskrivelsen min å dømme. Hva trenger jeg for å få denne i gang? Tusen takk for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du bør først vente til du får maskinen, for å sjekke om den har en bryter for å velge mellom 110/120 volt og 230 volt. Hvis ikke har dette, så må du kjøpe en transformator som tar 230 volt inn og 110 volt ut. Transformatoren må kunne takle de Watt'ene (VoltAmpere VA) som maskinen trekker. Volt * Ampere = Watt.

 

Elfa har slike transformatorer, men de er ikke billige. Ser det er noen som selger transformatorer på Finn.no (søk på 110 volt), uten at jeg kan innestå for kvaliteten på disse. Ut fra beskrivelsen, så ville jeg kanskje brukt en på minst 300 watt.

Lenke til kommentar

Elfo sin hjemmeside ble litt for teknisk for meg. Klarte ikke finne frem til trafoene jeg kan bruke.

 

 

edit 1:

Her er det noen brukeromtaler om den de selger på finn.no.

http://www.amazon.com/One-Voltage-Converter-240V-120V/product-reviews/B000E5W6ZI/ref=cm_cr_pr_hist_1?ie=UTF8&showViewpoints=0&filterBy=addOneStar

 

Det er imidlertid 200watt. Vil du tro det er risikabelt å bruke denne trafoen? Den kommer nok bare til å bli brukt i kanskje en halvtime til en time hver dag, når jeg lager juicen.

Endret av Torulv
Lenke til kommentar

Elfa f.eks.:

https://www.elfaelektronikk.no/elfa3~no_no/elfa/init.do?item=56-145-01&toc=18891

 

Grunnen til at den du linker til på Amazon har fått så mange dårlige karakterer, er at brukene har brukt apparater som trekker for mye (hårtørrer, strykejern osv.) i forhold til de 200W den er spesifisert til. Transformatoren går da varm, og poff. Begge selgerne jeg finner på finn.no, har transformatorer på over 300W. Med en Finn-selger, så hadde jeg nok gått for det dobbelte av dette.

Lenke til kommentar

Nei, akkurat det spiller ingen rolle. Det norske strømnettet er variabelt mellom 220-240 volt, og det amerikanske er variabelt mellom 110-120 volt.

 

Edit: Det betyr at elektriske apparater skal fungere mellom disse områdene.

 

Edit2: Jeg vil tippe at alle disse halverer volten den får fra det norske strømnettet; får du 232 volt i veggen, så får apparatet 116 volt. Vil du ha fast utspenning, så må du kjøpe noe dyrere, som den hos Elfa.

Endret av sofTest
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...