Gå til innhold

Tilgang til hjemmenettverk fra utsiden og DNSproblematikk


daniel_RR

Anbefalte innlegg

Heisann

 

Jeg har noen spørsmål angående oppsett av disker i mitt hjemmenettverk som jeg gjerne vil ha tilgang til når jeg er på farten.

Tanken var da å sette opp en konto hos dyndns eller no-ip for å slippe prolematikken med dynamisk ipadresser. Per dags dato har jeg en Apple Timecapsule med 2TB disk som fungerer som NAS og trådløs router. Denne har jeg klart å koble meg på fra utsiden ved å bruke den gitte IP adressen nettverket mitt på det tidspunktet har ut mot omverdenen. Ettersom denne er i konstant forandring (satt på spissen), så er det ikke alltid like lett å finne ut hva slags ip jeg skal koble meg til. Er det slik at disse tilbyderne av dyndns har et program som snakker med hostnamet som jeg har registrert hos dem slik at om jeg kobler meg til feks www.detteermindns.com så vil denne peke mot ipadresse i nettet mitt - og er dette noe man må kjøre på en maskin i nettverket? Slik det er nå har jeg kun en router + modem i hjemmet når jeg er på reise.. vet ikke om det går å sette opp denne routeren til å peke mot hosten slik som jeg tenker, eller?

Hva vil være det mest hensiktsmessige her? Er ute etter å på en enkel måte få kontakt med filene mine på disk hjemme (ikke noe remote desktop) uten for mange klikk og operasjoner.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror du må lese innlegget mitt, og artikkelen du linker til noe mer nøye før du kommer med dette.

 

Wherever your Time Capsule is must have a static IP address. (My broadband Internet came with that.)

 

Forøvrig har jeg lest denne, og koblet meg opp til TC (som nevnt i første innlegg) med aktuell IP. problemet er jo at det er dynamisk IP, og det er vanskelig for meg å avgjøre hva denne er når jeg er på andre siden av jordkloden.

Lenke til kommentar

Jeg bruker både dyndns og no-ip på to forskjellige lokasjoner, men siden jeg har dynamiske IPer på begge steder, bruker jeg programvaren de tilbyr for å holde domenene jeg bruker oppdatert med siste IP adressen.

 

Jeg bruker et program som heter DynSite for å holde domenet og IP adressen oppdatert. Programmet koster ca 114 NOK. Det er installert på en av serverene jeg bruker.

Her bruker jeg et av mine egne domener, DNSen er satt opp på DNSMadeEasy.com som igjen er koblet opp mot DynSite.

 

Serveren som bruker no-ip.com bruker et program som er gratis og følger med no-ip.com og det heter NO IP DUC.

Hos no-ip bruker jeg et av deres gratis domener (mittvalg.no-ip.biz) og de har ganske så mange underdomener å velge mellom

 

Men, begge disse løsningene krever at du har installert programvare på en pc som er på nett hele tiden. Det finnes Linux programmer for dette også, så om du kan installere noe på den NASen din, så er jo det et alternativ.

 

I tillegg må jo routeren din åpnes for de portene som du bruker mot internett som 80, 443, 21 osv.

 

230911_dns1.jpg

 

230911_dns2.jpg

Endret av myhken
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...