Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Pc'en fryser random etter oppstart (slutter å fryse etter noen reboots).


Anbefalte innlegg

Heisann, har i den siste tiden hatt et litt kjedelig problem med pc'en min. Når jeg starter pcen etter en god stund uten bruk så fryser den ofte rett etter oppstart. Kan ikke gjøre noe annet enn å trykke reboot knappen når dette skjer da ingenting fungerer lengre. Men etter et par rimelig irriterende minutter med gjentatte oppstarter så fryser ikke pc'en lengre og fungerer som den skal.

 

Av tidligere erfaringer med random freezes så skylles dette ofte kjøling, dvs mangel på kjølig. Men siden dette skjer utelukkende etter oppstart så kan jo ikke det være problemet? Har uansett sjekket inne i pc'en og der er det rimelig rent og pent da jeg blåste den rein for støv for bare et par måneder siden.

 

Tenkte kanskje dette var noe virus el. Men jeg bruker Avast!, CCleaner og Spybot - Search & Destroy, hvorav ingen av disse programmene har funnet noe lumskheter på pc'en min.

 

Det er en ting jeg fant som kanskje kan hjelpe dere med å diagnostisere dette problemet. Inne på windows/minidump mappa finner jeg en .dmp fil som er blitt oppdatert når siste freeze skjedde. Tenkte jeg skulle laste opp denne fila så dere kunne debugge dem eller hva det nå er dere gjør med disse filene, men problemet her er at jeg ikke får lov å pakke dem i .zip format. Får feilmeldingen "file not found or no read permission". Noen som vet hvordan jeg kan laste opp filen?

 

Håper dere kan hjelpe meg og det er bare å spørre om mer informasjon om pc'en om det er til hjelp.

 

På forhånd takk

MVH Lappi.

Endret av Lappyo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du forsøkt å reinstallere operativsystemet?

 

Har du ellers byttet noe maskinvare? ( feks. satt i flere disker, byttet ram e.l som kan trekke mer strøm? )

Ut i fra det du beskriver her, ville jeg sjekket powersupplyen - evnt. krysstestet med en annen. Vet du hvor mange watt nåværende er, samt hvilket merke?

 

Har selv hatt samme problemer med en tidligere AMD maskin der poweret sang på siste verset.

Lenke til kommentar

Heisann, takk for at du tar deg tid Star :)

Min powersupply er en Antec earthwatt ea-650 650W Max. Og nei, har ikke satt inn noe nytt hardware i pc'en. Den er som den var da jeg kjøpte maskina, for omlag 2 år siden elns?

 

Har ikke prøvd reformatering enda, har en del programmer og filer i forbindelse med skolen som er litt stress å få tak i igjen, kan jo evt bruke en ekstern harddisk men er ikke i besittelse av en atm. Tenkte først jeg skulle høre om dere fagkyndige her hadde noen gode tips om diagnostisering før jeg prøvde en reformatering :)

 

Håper dere kan komme med noen flere tips, eller bare rett og slett råde meg til å reinstallere hele greia.

 

MVH Lappi.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...